Saturday, July 21, 2012

’ΕΛΕΥΘΕΡΑ’ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ




Αισιοδοξία, για την ευρύτερη διάδοση του έργου του μεγάλου συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί το τέλος της πολυετούς διαμάχης, μεταξύ της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και των Εκδόσεων Καζαντζάκη.



Όπως επισημαίνει από τη Γενεύη, ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ, Γιώργος Στασινάκης, μετά από αρκετές συναντήσεις, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στις διαφορές τους.



«Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την αρμονική συνεργασία στο μέλλον των Εκδόσεων Καζαντζάκη και της Εταιρείας μας, προς όφελος μιας καλύτερης προβολής και διάδοσης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη», επισημαίνει ο κ. Στασινάκης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το γεγονός, που συνέπεσε με τη 55η επέτειο από το θάνατο του Καζαντζάκη, την οποία η Εταιρεία τιμά με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.



Και συνεχίζει: «Με τη διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου, θέσαμε την απαρχή μας εποικοδομητικής συνεργασίας. Η ίδια μας έδωσε την υπόσχεση ότι θα υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο στην Αθήνα οριστική παραίτηση από τις αγωγές που είχαν ασκηθεί εναντίων μελών της Εταιρείας μας».



No comments:

Post a Comment