Friday, July 20, 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Περισσότερα συνέδρια, από ό,τι το ...Μάαστριχ και τη Σεβίλλη, φιλοξένησε το 2011 η Θεσσαλονίκη, η οποία εξασφαλίζοντας 17 διοργανώσεις, κατόρθωσε να αναρριχηθεί σε έναν χρόνο κατά 75 θέσεις στη λίστα συνεδριακών προορισμών, του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (ICCA).

Συγκεκριμένα, κατατασσόταν πέρυσι 120ή, μεταξύ σχεδόν 350 πόλεων, έναντι τής 195ης θέσης, που κατείχε το 2010. Σύμφωνα εξάλλου, με την ετήσια έκθεση του ICCA, για τη δεκαετία 2002-2011, η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης συνεδριακών προορισμών με 127 συνέδρια και η Αθήνα στην 35η, με 55 διοργανώσεις.

Πάντως, οι σύνεδροι πιθανότατα δεν θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται την πόλη, αν δεν αναληφθεί δράση για τη βελτίωση της συνεδριακής υποδομής της και την ενεργοποίηση του γραφείου Συνεδρίων και Τουρισμού της, προκειμένου να αναπτυχθεί στρατηγική συστηματικής διεκδίκησης διεθνών συνεδρίων, όπως υπογραμμίζουν οι εταιρείες του κλάδου.

«Για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ελκυστικό συνεδριακό προορισμό, δεν χρειαζόμαστε μόνο μουσεία, καλές υποδομές και αστικές συγκοινωνίες. Χρειαζόμαστε πάνω από όλα συσπείρωση φορέων και πολιτική βούληση, για να αποτρέπονται ενέργειες όπως αυτή της ακύρωσης του αεροπορικού δρομολογίου Θεσσαλονίκης - Ζυρίχης από τη Swiss. Καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο συνέδεε, μέσω Ζυρίχης, τη Θεσσαλονίκη με ολόκληρο τον κόσμο. Είναι επιτακτική η δραστηριοποίηση όλων μας», τονίζει η Βαλεντίνη Αμαραντίδου, διευθύντρια της εταιρείας ARTION Conferences & Events, που συμμετείχε ως εκθέτης στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Συνέδριο για Συνδέσμους και Ενώσεις (International & European Associations Congress), στις 15-17 Ιουλίου, στο Λίβερπουλ.

Το συνέδριο αποτελεί ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά γεγονότα στην Ευρώπη για συνδέσμους, συλλόγους, ενώσεις, επιστημονικές εταιρείες και οργανισμούς, που επιθυμούν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και να αυξήσουν τον αριθμό των μελών και των εσόδων τους. Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου και το εκθεσιακό του κομμάτι, που συγκεντρώνει περισσότερους από 400 εξειδικευμένους επαγγελματίες εκθέτες, προωθείται αποτελεσματικά η δικτύωση των παραπάνω συνδέσμων με επαγγελματίες, ειδικούς στη διαχείριση τους.

No comments:

Post a Comment