Monday, July 23, 2012

ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



Για τις ελληνικές φυλακές τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα. Πράγματα που ξεπερνούν την φαντασία και δεν έχουν ποτέ διαψευστεί. Αλλά αυτό που αποκαλύφθηκε στοΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ξεπερνά κάθε πρόβλεψη και κάθε φαντασία. Δηλαδή πισίνα μέσα σε φυλακές!

Πραγματικά, αυτή την φορά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους! Είναι βέβαιο ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τους πολλούς κρατουμένους των φυλακών χρειάζονται βελτίωση. Όλοι ξέρουμε την πραγματικότητα. Κελιά των τεσσάρων στα οποία στοιβάζονται 20 άνθρωποι υπό άθλιες συνθήκες.

Τι λογική όμως εξυπηρετεί τώρα μία πισίνα η οποία προφανώς «χαρίζεται» σε προνομιούχους για να νιώθουν βασιλιάδες ακόμη και πίσω απ' τα κάγκελα; Αυτή είναι μια ιστορία που θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Αραβαντινός.

Στη φυλακή είναι γνωστό ότι μπορείς να αγοράσεις τα πάντα, από κινητά τηλέφωνα -σαν αυτό που βρήκαν στο χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου- μέχρι τηλεοράσεις και ατομικά ψυγεία.

Πώς θα επιλέγονται αυτοί που θα χρησιμοποιούν την πισίνα; Με ποια λογική σωφρονισμού και με τι αντίτιμο θα «χορηγούν» και πισίνα στους έχοντες και κατέχοντες κρατουμένους;

Αυτοί που έδωσαν την άδεια κατασκευής της πισίνας -αν υπάρχει- θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς προωθεί την προσπάθεια σωφρονισμού των φυλακισμένων η κατασκευή πισίνας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ελπίζουμε να μην εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι αυτό που βλέπουν τα μάτια μας είναι κάτι διαφορετικό απ' αυτό που πραγματικά έχει κατασκευαστεί. Να μην ισχυριστούν δηλαδή ότι μία πισίνα τριών επιπέδων με πλακάκια και σύστημα ανακύκλωσης νερού είναι στην πραγματικότητα ποτίστρα για... παπάκια.

Γιατί αν πράγματι είναι ποτίστρα για παπάκια, τότε είναι η εντυπωσιακότερη και πιο πολυτελέστερη «ποτίστρα» που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Θα πρέπει να απαντήσουν ακόμη με ακρίβεια, αναλυτικά και με παραστατικά πόσο κόστισαν οι εργασίες, ποιοι τις πλήρωσαν, και πόσα χρήματα έβαλε ο σύλλογος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Κι αν το έργο δεν έχει άδεια απ' την πολεοδομία τότε μιλάμε για μια καραμπινάτη παρανομία και πρέπει να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας.
 

No comments:

Post a Comment