Saturday, July 28, 2012

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ


Λονδίνο: Η καρδιά του κόσμου


Μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, κήρυξε την έναρξη των 30ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Η σημαία με τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους, που συμβολίζουν όλη την ανθρωπότητα, ανέβηκε στον ιστό του Ολυμπιακού Σταδίου του Στράτφορντ. Η Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι από την κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία 
Ολυμπία, φωτίζει πλέον 204 χώρες και 10.500 αθλητές από το ανατολικό Λονδίνο.
Η Φλόγα έφτασε στο Στάδιο μέσα από ένα κανάλι του Τάμεση -πάνω σε ένα ταχύπλοο- όπου ο Ντέιβιντ Μπέκαμ την παρέδωσε στον Θρύλο της κωπηλασίας, Σερ Στιβ Ρεντγρέιβ. Εκείνος με τη σειρά του, αφού μπήκε στο Στάδιο, την έδωσε σε 7 νέα παιδιά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσει το μήνυμα της διαδοχής με υγιή τρόπο.
Εφτά δάδες άναψαν 204 χοάνες, οι οποίες σε μια στιγμή μυσταγωγίας ενώθηκαν στο κέντρο του Σταδίου, σχηματίζοντας το βωμό.
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο καταβεβλημένος από πάρκισον, Μοχάμεντ Αλι, στάθηκε δίπλα στην Ολυμπιακή Σημαία και η πιο υπερήφανη, όταν ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, μπήκε πρώτος στο Στάδιο του Ανατολικού Λονδίνου.



Στο καλωσόρισμα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Με μια έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε! Ηταν εδώ που η ευγενής άμιλλα και το fair play έγιναν κανονισμοί"!!! Και συνέχισε: "Εδώ που τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως ένα εργαλείο στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Εχετε μια ευκαιρία να γίνετε Ολυμπιονίκες και να αφήσετε κληρονομιά για το μέλλον. Δεν αξίζει το μετάλλιο, αλλά ο αγώνας. Αφορίστε το ντόπινγκ, σεβαστείτε τους αντιπάλους σας".

No comments:

Post a Comment