Tuesday, July 24, 2012

«Μια ζωή, μια εποχή- Μιχάλης Κακογιάννης»



Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, η ΕΤ3 μεταδίδει σε Α΄ προβολή το ντοκιμαντέρ «Μια ζωή, μια εποχή- Μιχάλης Κακογιάννης» την ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από το θάνατό του, την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, στις 23:45.

Στο ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά, διάρκειας μιάμισης ώρας, ο Μιχάλης Κακογιάννης αφηγείται ο ίδιος για πρώτη φορά τη ζωή και την εποχή του. Μια πολύτιμη μαρτυρία. Με οξυδέρκεια και χιούμορ σχολιάζει σε αποσπάσματα ταινιών του τους διεθνείς αστέρες που συνεργάστηκαν μαζί του, φωτίζοντας μια ζωή, μια εποχή.

Ο δημιουργός δεν ήθελε να κινηματογραφείται στα γυρίσματα. Στην ταινία αυτή περιλαμβάνεται μοναδικό υλικό από τον ίδιο να σκηνοθετεί στις τελευταίες του παραστάσεις.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ζωντανεύει περιστατικά της συνεργασίας του με τον Κακογιάννη στις ταινίες, με υπόβαθρο τα κοινωνικά δρώμενα της εποχής.

Σημαντικές οι μαρτυρίες από το Παρίσι της Σαρλότ Ράμπλινγκ και του διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη από το Λονδίνο, της Κλερ Μπλουμ, αλλά και του Ουόλτερ Λάσαλι, διευθυντή φωτογραφίας, του Δημήτρη Παπαϊωάννου κ.λ.π.

Η μουσική είναι του Δημήτρη Παπαδημητρίου και η διεύθυνση φωτογραφίας των Χρήστου Αλεξανδρή, Βασίλη Βαφειάδη, Γιάννη Κουρπαδάκη και Nicolas Duchene.

No comments:

Post a Comment