Wednesday, July 7, 2010

ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ENRIQUE IGLESIAS

Παρότι ισπανόφωνος λόγω καταγωγής, ο λατίνος σούπερσταρ Enrique Iglesias τα έχει καταφέρει άψογα μέχρι τώρα, κυκλοφορώντας ισπανόφωνες και αγγλόφωνες βερσιόν του ίδιου άλμπουμ του. Τώρα, βρήκε τον τρόπο να γεφυρώσει το χάσμα της γλώσσας στη νέα του δουλειά.


Ο γεννημένος στη Μαδρίτη, αλλά κάτοικος του Μαϊάμι από νεαρή ηλικία, γιος του Julio Iglesias είχε ακολουθήσει μέχρι τώρα την διαδικασία που επιλέγουν πολλοί άλλοι ισπανόφωνοι τραγουδιστές, όπως η Shakira και ο Marc Anthony, δηλαδή να κυκλοφορήσει δύο βερσιόν του ίδιου άλμπουμ (ή συγκεκριμένου τραγουδιού), μία για το ισπανόφωνο κοινό και μία για το αγγλόφωνο.


Όμως, στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «Euphoria» που ηδη κυκλοφορει στις ΗΠΑ και σε 70 χώρες από τη Universal, ο Iglesias επιχειρεί κάτι καινούριο: να συνδυάσει στο ίδιο άλμπουμ τραγούδια στην ισπανική και στην αγγλική γλώσσα. Συγκεκριμένα, έξι από τα τραγούδια θα είναι ισπανόφωνα και τέσσερα αγγλόφωνα. Θα υπάρχει και μια ειδική βερσιόν του άλμπουμ με οχτώ αγγλόφωνα τραγούδια που θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες στις οποίες ο ισπανόφωνος πληθυσμός είναι πάρα πολύ μικρός (αντίθετα με τις ΗΠΑ για παράδειγμα που είναι 50-50).


Με αυτόν τον τρόπο ο Iglesias ευελπιστεί να γεφυρώσει το χάσμα της γλώσσας και να ανοίξει ένα νέο δρόμο στη μουσική βιομηχανία για καλλιτέχνες με ευρύ δίγλωσσο κοινό. Τα πρώτα singles το αποδεικνύουν. Τόσο το ισπανόφωνο «Cuando Me Enamoro» με guest τον Juan Luis Guerra, όσο και το αγγλόφωνο «I Like It» με guests τους Pitbull και Lionel Richie έχουν ήδη κατακλύσει κάθε είδους charts κατακτώντας την κορυφή.


«Ήθελα και τις δύο γλώσσες στο ίδιο άλμπουμ», δήλωσε ο Iglesias. «Είναι ένα ρίσκο, αλλά ένα ρίσκο που ήθελα να πάρω. Είχα βαρεθεί να βγάζω ένα αγγλόφωνο και ένα ισπανόφωνο άλμπουμ εναλλάξ. Έτσι κι αλλιώς, η αγορά έχει εξελιχθεί και ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι του αρέσει στη μουσική».

No comments:

Post a Comment