Friday, July 16, 2010

θα ανοιξει ξανα η NEVERLAND του Μαικλ Τζακσον

Εκεί έζησε ίσως τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής του. Δημιούργησε έναν παράδεισο για μικρούς και μεγάλους, που σκιάστηκε από τις καταγγελίες για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πύλες. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι ο ίδιος έζησε στιγμές χαράς εκεί, σαν να ήταν ακόμα παιδί. Τώρα η «Neverland», το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια, μπορεί να γίνει δημόσιο πάρκο, ώστε να το επισκέπτονται οι θαυμαστές του απ’ όλο τον κόσμο.

Η ιδέα της εξαγοράς του ανήκει στο Συμβούλιο Διαχείρισης Πάρκων και Αναψυχής της πολιτείας. «Στα σχέδιά μας είναι η απόκτηση του διάσημου πλέον ράντσου, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα"» δήλωσε χαρακτηριστικά μέλος του συμβουλίου.

H «Neverland» έχει έκταση 10.000 στρέμματα και στις καλές εποχές, όταν η καριέρα του «βασιλιά της ποπ» βρισκόταν στο αποκορύφωμά της, είχε γίνει ένα είδος επίγειου παράδεισου.Διέθετε, πέραν της πολυτελούς κατοικίας του Τζάκσον, ένα πάρκο ψυχαγωγίας και έναν ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνταν ζώα, όπως τίγρεις και φίδια. Ομως πολλά από τα αξιοθέατα της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκαν μετά τον θάνατο του τραγουδιστή το 2009.

Το ράντσο ανήκει πλέον στην Colony Capital, μια εταιρεία επενδύσεων που συνεταιρίστηκε με τον Τζάκσον, όταν εκείνος είχε βρεθεί στα πρόθυρα χρεοκοπίας, και ανέλαβε τον έλεγχό της «Neverland» έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά τον θάνατο του Τζάκσον συνιδιοκτήτες είναι η εταιρεία και η οικογένεια Τζάκσον.

Η Colony Capital μέσω εκπροσώπου της απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόταση εξαγοράς της «Neverland», ενώ η μητέρα του «βασιλιά της ποπ», που είναι διαχειρίστρια της περιουσίας, προτίμησε να τηρήσει ίδια στάση. Υπάρχει δε άλλο ένα πρόβλημα, πέραν της τυχόν άρνησης πώλησης από τους ιδιοκτήτες, που δεν είναι άλλο από τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πολιτεία της Καλιφόρνιας, με το έλλειμμα του προϋπολογισμού να ανέρχεται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο κυβερνήτης της Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ προσφάτως είχε προτείνει την πώληση δημόσιων κτιρίων-ορόσημο, με στόχο την άντληση μετρητών για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού. Ωστόσο λύση ίσως να βρεθεί για τη «Neverland» με την από κοινού αγορά της από το Δημόσιο και κάποιον ιδιώτη.

No comments:

Post a Comment