Thursday, July 15, 2010

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο 'ΣΚΟΡΠΙΟΣ' ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

Ενα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στη Λευκάδα, με τις φήμες να οργιάζουν για ενδεχόμενη πώληση του Σκορπιού από τη χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση σε μεγαλοεπιχειρηματίες που έφτασαν στο νησί από αέρος.

Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις 2.00 χθες το μεσημέρι, όταν στο Νυδρί παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα από ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και της αστυνομίας, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας δεν άφηναν κανένα σκάφος ή λουόμενο να πλησιάσει στο πανέμορφο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Μάλιστα, πριν καλά-καλά οι εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, έκπληκτοι αντίκρισαν δύο ελικόπτερα να προσγειώνονται στο ελικοδρόμιο του Σκορπιού και τα άτομα που επέβαιναν σε αυτά να κατευθύνονται προς την κύρια βίλα της οικογένειας.

Για ώρες ολόκληρες οι απρόσμενοι επισκέπτες σεργιάνιζαν απ’ άκρη σε άκρη σε όλο το νησί, ενώ τα μέτρα ασφάλειας παρέμειναν δρακόντεια στην περιοχή μέχρι αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες , στα δύο ελικόπτερα επέβαιναν τέσσερις επιχειρηματίες, καθώς και ένας δικηγόρος μεγάλου κτηματομεσιτικού γραφείου της Αθήνας, ο οποίος είχε επωμιστεί τον ρόλο του ξεναγού.

Οπως μετέφερε κάτοικος της Λευκάδας, ο οποίος για χρόνια ολόκληρα εργαζόταν στον Σκορπιό, στη δούλεψη της οικογένειας Ωνάση, «εδώ και περίπου μία εβδομάδα είχαν ενημερωθεί όλοι οι εργαζόμενοι του Σκορπιού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς θα ερχόταν ο δικηγόρος που εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Αθηνά Ωνάση μαζί με κάποιους επιχειρηματίες για να δουν το νησί και όλα τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν και είχε φτιάξει με μεράκι ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Τα σπίτια ανοίχτηκαν, όλα έγιναν σύμφωνα με τις εντολές που είχαν δοθεί και γύρω στις 2.00 το μεσημέρι προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο. Ηταν τέσσερις άντρες και ο δικηγόρος. Είδαν τα πάντα και μάλιστα πήγαν και στο εκκλησάκι, όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας και άναψαν και κερί. Επειτα μπήκαν στη βίλα και συζητούσαν για ώρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να ξέρουν τι ακριβώς ήθελαν. Υπάρχουν όμως φήμες, οι οποίες κρύβουν μεγάλες δόσεις αληθείας, ότι η Αθηνά Ωνάση έχει έρθει σε συμφωνία για την πώληση του νησιού. Οι επιχειρηματίες ήρθαν να δουν τους χώρους είτε για να αγοράσουν τον Σκορπιό είτε για να τον νοικιάσουν. Κανείς δεν ξέρει ακόμη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες».

Την παρουσία των δύο ελικοπτέρων στον Σκορπιό επιβεβαίωσαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που ενημερώθηκαν από άντρες του Λιμενικού ότι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν για κολύμπι ή για βόλτα με τη βάρκα.

«Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η Αθηνά έχει βγάλει τον Σκορπιό στο σφυρί. Και πέρυσι υπήρχαν πληροφορίες ότι πουλούσε το νησί του παππού της, αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη βάση, καθώς δεν είδαμε κανέναν να έρχεται εδώ. Αφού όμως μάθαμε για τους επιχειρηματίες, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Σύντομα ο Σκορπιός θα περάσει σε ξένα χέρια» σημείωσε κτηματομεσίτης της περιοχής και πρόσθεσε: «Ισως είναι καλύτερα έτσι. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να το αξιοποιήσουν και να πάρει και πάλι ζωή. Η εγκατάλειψη τα έχει μετατρέψει σε ερείπια. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά το νησί είναι μεγάλο. Μόνο το εκκλησάκι με τους τάφους δεν έχει πάθει τίποτα, καθώς όλοι το φροντίζουν. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης φρόντισε με τη διαθήκη του να προστατεύσει τις τελευταίες κατοικίες τους. Εχει βάλει όρο και η Αθηνά δεν μπορεί να πουλήσει τα τριάντα στρέμματα όπου βρίσκεται το εκκλησάκι με τους τάφους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκορπιός είχε αγοραστεί από τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1963 αντί τιμήματος 3 εκατομμυρίων δραχμών και απέχει 3 ναυτικά μίλια από το Νυδρί της Λευκάδας. Η Αθηνά κληρονόμησε στα 18 της χρόνια το νησί μαζί με σειρά άλλων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές, ομόλογα, κοσμήματα και έργα τέχνης), η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκετά από αυτά έχουν ήδη πουληθεί...

No comments:

Post a Comment