Thursday, July 15, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

*Βικτωρια Τολστοι,η τρισεγγονη του Λεοντος Τολστοι,συμμετεχει στο φεστιβαλ τζαζ του συγκροτηματος Σανη.
*Από χθες το γαλλικο καναλι France 24 μεταδιδει ολο το 24 ωρο τις εκπομπες του στις ΗΠΑ.
*14 ανθρωποι που εργαζονταν στο κλιμακιο Θεσσαλονικης του Star,εχασαν την δουλεια τους με αποφαση του διευθυντη του καναλιου.
*Αλλοι 4 δημοσιογραφοι που εργαζονταν στο Σαββατιατικο αφιερωμα των «Νεων» Ζω στη Θεσσαλονικη απολυθηκαν αφου διακοπτεται το 4σελιδο αφιερωμα.
*Και τον Σεπτεμβριο κλεινει-μας λενε-το Sunday του «Αγγελιοφορου».
*Πανω από 5 δισεκατομμυρια κινητα τηλεφωνα λειτουργουν σ’ολο τον κοσμο.
*Από 4-8 Οκτωβριου στις Καννες η τηλεοπτικη εκθεση MIPCOM.
*Χωρις φωτογραφια δεν πιστευουμε ότι η Τζουλια Ρομπερτς βρισκεται στην Κρητη.Και μαλιστα ότι εθεαθη να θαυμαζει το Κεδροδασος,κοντα στο Ελαφονησι.
*Την πρωτη φορα που ηχογραφησε η Mina το Parole parole η ανδρικη φωνη μαζι της ηταν του Andrea Lupo.Την δευτερη φορα το ηχογραφησε με τον Adriano Celentano.
*Η Ευρωπη εχασε για παντα το 80% των ταινιων βωβοεθ υ κινηματογραφου που παρηχθησαν στις χωρες της γηραιας ηπειρου.Καταστραφηκαν λογω της φθορας του ευαισθητου φιλμ.
*15-18 Ιουλιου οι Γιορτες της Γης στην Βλαστη Κοζανης.
*Το αγγλοφωνο τραγουδι που ερμηνευει η Ελενα Ναθαναηλ με την φωνη της Αλεκας Κανελλιδου,γνωστο ως «καλοκαιρινο τραγουδι» η «Τραγουδι της εκδρομης» είναι σε στιχους Γιωργου Παπαστεφανου και μουσικη του Βαγγελη Παπαθανασιου.Η ταινια που γυριστηκε στην Αθηνα,Κερκυρα και Ναυπλιο προβληθηκε στο εξωτερικο με τιτλο Apollo goes on holiday.

*Δανεικες μελωδιες…
1.QUESTION AND ANSWER (demande et response) (1943)-βασιζεται στην Petite suite de concert,εργο 77, του Samuel Coleridge-Taylor (1910).
2.THE RIVER KWAI MARCH (1957)-βασιζεται στο εμβατηριο Colonel Bogie (1916).
3.THE ROSE I BRING YOU (1950)-βασιζεται στο Angels serenade του Gaetano Braga.
4.ROSE O’ DAY (1942)-βασιζεται στο She wore a yellow ribbon (1838).
5.THE ROSE OF NO MAN’S LAND (1918)-ελευθερη αποδοση του μινουετου σε σολ του Μπετοβεν(1795).
6.ROSE,ROSE I LOVE YOU (1951)-βασιζεται στην παραδοσιακη κινεζικη μελωδια May Kway.
7.RUM AND COCA COLA (1945)-βασιζεται στο L’annee passee του Lionel Belasco (1906),που εκδοθηκε αρχικα στην Trinidad.
8.RUSSIAN RAG (1919)-βασιζεται στο πρελουδιο σε ντο του Ραχμανινωφ,γνωστο και ως The bells of Moscow(1892)

*Φρανκ Σινατρα,από το 1939-40 ηταν με την ορχηστρα Harry James,από το 1940-42 με την ορχηστρα Tommy Dorsey και από το 1942 αρχιζει προσωπικη καριερα.Συνεργαστηκε με τις εταιριες Columbia/.RCA/Capitol/Reprise.
*Εκτος Ελλαδος η συνθεση του Γιαννη Μαρκοπουλου «Ποιος πληρωνει τον βαρκαρη» εγινε επιτυχια το 1977 σε οργανικη εκτελεση με ορχηστρα του συνθετη και τιτλο Who pays the ferryman.
*Μερικα από τα πιο γνωστα τραγουδια του Μεξικου:Adios Mariquita Linda/Amapola/Amor/Besame mucho/Come closer to me/Cielito lindo/Cuanto le gusta/La cucaracha/El cumbanchero/Frenesi/Granada/It’s impossible/La golondrina/Magic is the moonlight/Maria Elena/Perfidia/Quizas,quizas,quizas/El rancho grande/Ti pi tin/You belong to my heart/What a diference a day makes.

No comments:

Post a Comment