Thursday, July 1, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

*Τα 77 χρονια της κλεινει στις 16 Ιουλιου η Μαιρη Χρονοπουλου.
*Νέο καφε Social εγκαινιαστηκε στην Θεσσαλονικη-στην Διαγωνιο.Απο τους ιδιους επιχειρηματιες,που δημιουργησαν το πρωτοτυπο στην Κουσκουρα.
*»Δεν φοβαμαι τον θανατο,αλλα την βια του θανατου» δηλωσε ο Σταματης Κραουνακης.
*Για να ταξιδεψει ένα αυτοκινητο από την θεσσαλονικη εως τα Τεμπη πληρωνει διοδια στα Μαλγαρα 2 ευρω,στην Λεπτοκαρυα 2,80 και στον Πυργετο 2,20.Αυτα ως χθες...
*Ανοιξε και φετος το πιο ωραιο μπητς μπαρ της Θεσσαλιας.Βρισκεται στο Στομιο,κατω από μεγαλα πλατανια,με ατελειωτη δροσια και ονομαζεται Ipanema.
*Λιγο πιο περα,στην ιδια παραλια βρισκεται η αγαπημενη μας ψαροταβερνα «Τσαγεζι»,που λειτουργει χειμωνα-καλοκαιρι διπλα στο κυμα.
*Η ταινια του 1980 «Γαλαζια λιμνη» γυριστηκε στα νησια Φιτζι.
*Στην Αθηνα από 12-15 Ιουλιου θα πραγματοποιηθει ο διαγωνισμος World Class Bartender of the Year των Reserve Brands της Diaglo για τον καλυτερο μπαρμαν.Περυσι το βραβειο κερδισε ο Σαλονικιος Τελης Παπαδοπουλος.
*Συμφωνα με την ΑΕΠΙ το περιοδικο «Πιστα» αποτελει ισως την μεγαλυτερη περιπτωση φυσικης πειρατειας στην Ελλαδα κατά την τελευταια δεκαετια.Τα 2-4 CD που κυκλοφορουν με το περιοδικο σε ποσοστο ανω του 99% είναι χωρις αδεια.
*Από 27-31 Οκτωβριου στην Κοπεγχαγη η WOMEX,παγκοσμια εκθεση εθνικ μουσικης.www.womex.com
*Ο Ακτινα FM ( www.aktina.org) στη Νεα Υορκη προωθει την ελληνικη μουσικη.Καθε Σαββατο 3.30-8 μμ και Κυριακη 1.30-6 μμ.
*Αυτές τις ημερες,καθως γραφονται αυτές οι ειδησεις,η μουσικη μας υποκρουση είναι η Ella Fitzgerald που ρμηνευει George Gershwin,Harold Arlen,Johnny Mercer,Jerome Kern,Cole Porter,Rodgers and Hart,Duke Ellington,Irving Berlin.Υπαρχει κατι καλυτερο;Δεν νομιζω…Αν θελετε γραψτε μας τι ακουτε για να τα μοιραστειτε μ’ολους τους αναγνωστες.
*Ανοιγει σημερα το ξενοδοχειο του Θαναση Μπιντα Bianco Olympico,στο Βατοπαιδι,κοντα στην Ορμυλια Χαλκιδικης.
*Την Τεταρτη 7 Ιουλιου,9 μμ, ο καθιερωμενος Χορος Κατω Από Τα Αστρα στην Αμερικανικη Γεωργικη Σχολη.
*Χαρις Αλεξιου και Μαρθα Φριντζηλα στο Sani Festival
*Δανεικες μελωδιες…
1.OH,BURY ME NOT ON THE LONE PRAIRIE (The dying cowboy) (1932)-βασιζεται στο The Ocean Burial του George N. Allen (1850).Αυτο το τραγουδι αργοτερα διασκευαστηκε κι εγινε παραδοσιακο αμερικανικο τραγουδι των cowboys.
2.OH WHERE,OH WHERE,HAS MY LITTLE DOG GONE (1864) βασιζεται στο τριτο τμημα της Συμφωνιας Pastorale,No 6 του Μπετοβεν ,που κι αυτό με την σειρα του βασιζεται σε αγγλικο παραδοσιακο χορο,γνωστο τουλαχιστον από το 1260.
3.OLD FASHIONED GARDEN (1919) η μελωδια του τραγουδιου είναι εμπνευσμενη από το The vacant chair,που κι αυτό αποτελει διασκευη του When I saw sweet Nellie home.


Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ

Στην Ελλαδα η τηλεοραση πηρε τον δικο της δρομο-τον στραβο.Με δεκαδες παραθυρα κατά μηκος του δρομου αυτου,της υποτιθενης λεωφορου της ενημερωσης,απ’οπου εξαλλοι,θυμωμενοι,αντιπαθητικοι «εισαγγελεις» και «δικαστες» καταδικαζουν απλους,αθωους,αφελεις,ανυποψιαστους αλλα και ενοχους και υποκριτες.Με αδιακριτες καμερες που εισβαλλουν στην καθημερινη ζωη του νεοελληνα και ενοχλητικα μικροφωνα που υποβαλλουν σε ηλεκτροσοκ οποιους βρεθουν στο περασμα τους.Ολα αυτά η εικονα που ο καθενας μας γνωριζει.
Κι από την άλλη πλευρα σε ορισμενες πιο πολιτισμενες χωρες μια τηλεοραση με συντομα,επαρκη δελτια ειδησεων,με ντοκυμανταιρ,με αλλα μορφωτικα προγραμματα,με ψυχαγωγια υψηλου επιπεδου,με αριστουργηματικες ταινιες,με εκπομπες διαλογου,οπου οι οικοδεσποτες-οινες επιτρεπουν στους καλεσμενους να μιλησουν,να ολοκληρωσουν την σκεψη τους και δεν τους διακοπτουν κάθε λιγο.Με σεβασμο τοσο στον θεατη οσο και στον φιλοξενουμενο.Αλλωστε ολοι οι ανθρωποι με κοινη λογικη τα ιδια δεν σκεφτονται;

No comments:

Post a Comment