Tuesday, May 19, 2020




Ο κορωνοϊός μεταμόρφωσε έστω και 

προσωρινά την Ψαρού στη Μύκονο

Αθανασία Αγγελοπούλου

Πετσέτες στην άμμο, φουσκωτά παιχνίδια και κουβαδάκια είναι μία συνηθισμένη εικόνα στις περισσότερες παραλίες της χώρας, όχι όμως στη διάσημη παραλία της χλιδής στη Μύκονο, στην Ψαρού.


Η παραλία των σταρ, στη χρυσή αμμουδιά της οποίας έχουν υποκλιθεί σταρ του Χόλυγουντ, Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι, Άραβες κροίσοι, κορυφαίοι αθλητές και δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, έστω και προσωρινά λόγω του κορωνοϊού, έκανε ένα ταξίδι στο παρελθόν θυμίζοντας άλλες εποχές.


Η παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο, η πιο κοσμοπολίτικη των Βαλκανίων το Σαββατοκύριακο που πέρασε θύμιζε τη Μύκονο περασμένων δεκαετιών, βέβαια την ίδια στιγμή κάπου αλλού στο νησί κάποιοι έκαναν αντί-κορώνα» πάρτι.


Η Ψαρού της Μυκόνου από άλλη δεκαετία
Με τα καφέ- εστιατόρια και τα ξενοδοχεία κλειστά λόγω του κορωνοιού κατακλύστηκε από επισκέπτες που σε κανονικές συνθήκες θα χρειάζονταν ολόκληρο τον μισθό τους για ένα μπάνιο.


Η Ψαρού στη Μύκονο χωρίς πολυτελείς ξαπλώστρες, σαμπάνιες και κοκτέιλς

Μία Ψαρού χωρίς πολυτέλειες και χωρίς τους rich and famous του πλανήτη

Από το σκηνικό της παραλίες απουσίαζαν οι πολυτελείς ξαπλώστρες, οι σαμπάνιες και τα κοκτέιλ και τη θέση τους είχαν πάρει απλωμένες πετσέτες στην άμμο, ομπρέλες, σνακ από το σπίτι, φουσκωτά παιχνίδια και κουβαδάκια. Ολα αυτά έδωσαν στην Ψαρού μια νότα νοσταλγίας που είχε από καιρό ξεχαστεί.

Ωστόσο είναι προφανώς θέμα ημερών η διάσημη παραλία να ξαναγίνει ο μαγνήτης για τους rich and famous του πλανήτη εν όψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων το επόμενο διάστημα.


No comments:

Post a Comment