Monday, November 18, 2019

 eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          [Νοέμβριος] [2019] 266


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019
17:00-19:00: Μουσικοπαιδαγωγικο εργαστήρι με την Μίτσυ Ακογιούνογλου: Με εργαλείο τη δύναμη του κύκλου: Στο εργαστήρι θα αναπτύξουμε το λεξιλόγιο του μουσικού κύκλου (θεμελίωση βασικού ρυθμού, καθοδήγηση ομάδας, συγχρονισμό, καθρέφτισμα, ηχώ, ερώτηση-απάντηση, διαφοροποίηση, μίμηση, τροχιά και άλλα), θα δούμε τρόπους καθοδήγησης και εμψύχωσης της ομάδας και θα γνωρίσουμε μουσικά ρυθμικά παιχνίδια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στους κύκλους που δημιουργούμε στις τάξεις μας. Οικονομική ενίσχυση: 10 € (Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019): είσοδος ελεύθερη).
19:30-21:00: 24η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση: Παρακαλούνται τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. να προσέλθουν. Ως πρώτη ημερομηνία σύγκλισης της συνέλευσης λογίζεται η 16η Νοεμβρίου 2019.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
11:00-17:00: Χορωδιακό Εργαστήρι με την Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου
Θέμα: Τραγουδώντας χορωδιακά για τα Χριστούγεννα!
Η Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου θα διδάξει ένα πρωτοτυπο χριστουγεννιάτικο σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας! Η προσέγγιση της τεχνικής της χορωδιακής διεύθυνσης θα γίνει μέσα από ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο χριστουγεννιάτικης χορωδιακής μουσικής, κατάλληλο για σχολικές και παιδικές ή εφηβικές χορωδίες. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει και μικρή εργαστηριακή χορωδία με παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, όπου η μαέστρος θα παρουσιάσει στην πράξη τη διδακτική διαδικασία των έργων και θα εξηγήσει ζητήματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες της παιδικής και της εφηβικής φωνής, καθώς και θέματα που αφορούν τη φωνητική εκπαίδευση των νεαρών χορωδών μέσα από το χορωδιακό τραγούδι. Θα δοθεί μουσικοπαιδαγωγικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης
! Θέσεις περιορισμένες. Προνομιακές τιμές για έγκαιρη εγγραφή και εξόφληση μέχρι και την Τεταρτη 27/11/19.
******************************
Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε., συνεχίζει τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 20:00-22:00. Υπάρχουν ακόμη θέσεις για τενόρους και μπάσους. Παρακαλουνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα: https://forms.gle/fHMB2oxa3WwjrxbE6 και να προσέλθουν στην επόμενη πρόβα της Χορωδίας, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου ή τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη), και ώρα: 20:00-22:00. Σας περιμένουμε!!!
****************
Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης και γραμματείας
Η γραμματεία και η βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Μ.Ε. θα λειτουργούν τον Νοέμβριο κάθε Δευτέρα 19:00-20:00, τις ημέρες και ώρες που γίνονται δράσεις στην Ε.Ε.Μ.Ε. και κατόπιν συνεννόησης στο: info@eeme.gr. 
Ελάτε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας και να δανειστείτε τα αγαπημένα σας βιβλία! (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)
****************
- Θέλετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας;
- Θέλετε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας;
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@eeme.gr
 
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
Μουσικοθεατρικά παιχνίδια + Παρα-μυθο-Νομίες με τον μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, βρεφονηπιοκόμους, εμψυχωτές, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές φυσικής αγωγής, φοιτητές, γονείς και σε όλους όσοι ασχολούνται με την καλλιτεχνική αγωγή και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Περαία Θεσσαλονίκης, Χαρά και Μουσική. Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 10.00 - 15.00. 
 
11ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο: Νεωτερισμός και Παράδοση (με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα)Αθήνα, 21-23 Νοεμβρίου 2019. 
 
7ο Επιστημονικό Συνέδριο: Σχεδιάζοντας τη διδακτική, την επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Αθηνών. 17-18 Ιανουαρίου 2020. Διοργάνωση: Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ). Παράταση υποβολής περιλήψεων: μέχρι τις 30/11/2019.

No comments:

Post a Comment