Tuesday, November 5, 2019


eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          [Νοέμβριος] [2019] 263
Ημέρα: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 11:00 - 17:00
Ώρα προσέλευσης - εγγραφές: 10:15-11:00
Χώρος: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Ερμού 7 (3ος όροφος), Θεσσαλονίκη
Ο μαέστρος της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε.Δημήτρης Θεοδωράκης, θα ανοίξει τον κύκλο Εργαστηρίων Διεύθυνσης Χορωδίας 2019-2020 που οργανώνει η Ε.Ε.Μ.Ε., με ένα εργαστήριο 8 ωρών όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία μιας σχολικής ή παιδικής/νεανικής χορωδίας, σύμφωνα με βασικές παιδαγωγικές αρχές. Βασικό ερώτημα του εργαστηρίου: πώς μπορούμε, εφαρμόζοντας τις σωστές χορωδιακές τεχνικές και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της χορωδίας, να πετύχουμε άρτιο ηχητικό και μουσικό αποτέλεσμα, με σωστό κούρδισμα, σωστή τοποθέτηση της φωνής και ωραίο ήχο, ενώ παράλληλα να κάνουμε ευχάριστη και δημιουργική την πρόβα μας;
Το εργαστήριο αποτελείται από τρία μέρη :
- Στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας της φωνής
- Παιδαγωγική της χορωδίας
- Βασικές αρχές διεύθυνσης - κινησιολογία
Το εργαστήριο απευθύνεται σε διευθυντές παιδικών και νεανικών χορωδιών, χορωδιών ωδείων και μουσικών εργαστηρίων καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να οργανώσουν μια χορωδία στο σχολείο τους.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής/εγγραφές: https://forms.gle/zTaUYUwasmEMyM8v5

Οικονομική ενίσχυση/συμμετοχή: 60 €
       Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 40 €
       Μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε.: 25 €

Πληροφορίες: info@eeme.gr
Σας περιμένουμε!
Θα ακολουθήσουν μέσα στο 2019-2020 άλλα 6 εργαστήρια με εισηγητές διακεκριμένους μαέστρους! Επόμενο εργαστήριο: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Εισηγήτρια: Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου. Θέμα: Τραγουδώντας Χορωδιακά για τα Χριστούγεννα! Περισσότερες πληροφορίες σύντομα... 
 **************
Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε., συνεχίζει τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 20:00-22:00. Στο πλαίσιο του μουσικοπαιδαγωγικού πρότζεκτ που ξεκινά από τον Νοέμβριο του 2019, καλεί εκπαιδευτικούς μουσικής που επθυμούν να αποκτήσουν και να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο χορωδιακών τραγουδιών για χρήση στην σχολική τάξη ή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες παιδιών και εφήβων, να έρθουν και να πάρουν μέρος στις συναντήσεις της. Επιπλέον, τα μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. μπορούν να συμμετάσχουν με προνομιακές τιμές στα 7 Εργαστήρια Διεύθυνσης Χορωδίας, με διακεκριμένους μαέστρους, τα οποία οργανώνει η Ε.Ε.Μ.Ε. το 2019-2020. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα!
Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα: https://forms.gle/FHs8eUVtdCzSUYVZ8
Σας περιμένουμε κάθε Δευτέρα, 20:00-22:00, στην αίθουσα της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη).
Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί!!!
****************
Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης και γραμματείας
Η γραμματεία και η βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Μ.Ε. θα λειτουργούν τον Νοέμβριο κάθε Δευτέρα 19:00-20:00, τις ημέρες και ώρες που γίνονται δράσεις στην Ε.Ε.Μ.Ε. και κατόπιν συνεννόησης στο: info@eeme.gr. Αυτό το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, η βιβλιοθήκη και η γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. θα λειτουργήσουν 10:00-17:00.  
Ελάτε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας και να δανειστείτε τα αγαπημένα σας βιβλία! (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)
****************
- Θέλετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας;
- Θέλετε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας;
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@eeme.gr
 
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
Στο Τμήμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διεξάγεται μια έρευνα για τη δημοκρατική εκπαίδευση στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής. Το παρακάτω ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής που εργάζονται φέτος στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν είστε εκπαιδευτικός μουσικής σε μία από τις παραπάνω βαθμίδες και επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο ως τις 10 Νοεμβρίου 2019. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο και τη διάθεση να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας. Μίτσυ Ακογιούνογλου, Διδάσκουσα, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ερωτηματολόγιο: Διερευνώντας πτυχές της δημοκρατίας στο μάθημα της μουσικής 
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScB44XsoFikPeCFU…/viewform…
Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης: Σάββατο 9 Νοεμβρίου: Ρεσιτάλ Δημήτρη Τουφεξή 20:30, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Κυριακή 10 Νοεμβρίου: Ρεσιτάλ Τίτου Γουβέλη. 12:00, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Ημερίδα: Η ακουστική των Βυζαντινών ναώνΠαρουσίαση νέων μεθόδων ακουστικής βελτίωσης με τη χρήσησύγχρονων ηλεκτροακουστικών συστημάτων: η εξέλιξη των τεχνικών ηχοληψίας Βυζαντινής μουσικής. Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 9:30-14:45. Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οργάνωση: Εργαστήριο Τεχνολογίας Ήχου και Εικόνας "ΤΕΧΝΕΣ".
Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης 400 ωρώνΜουσική και Τέχνη με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Διοργάνωση: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνη: Λήδα Στάμου. Πληροφορίες: kedivim@uom.edu.gr 
11ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο: Νεωτερισμός και Παράδοση (με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα). Αθήνα, 21-23 Νοεμβρίου 2019.
7ο Επιστημονικό Συνέδριο: Σχεδιάζοντας τη διδακτική, την επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Αθηνών. 17-18 Ιανουαρίου 2020. Διοργάνωση: Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ)Παράταση υποβολής περιλήψεων: μέχρι τις 30/11/2019.

No comments:

Post a Comment