Sunday, November 17, 2019

ALLBOX:100 ΕΚΑΤ. ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
 ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μαρία Μαθιοπούλου
Η Allbox, με ιδρυτή τον Ιωάννη Εμμανουηλίδη και συνεχιστή τον γιο του Άκη, έχει δημιουργήσει χάρτινες συσκευασίες για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Όλοι έχουμε κρατήσει ένα κουτί της στα χέρια μας. Άλλωστε, με πελατολόγιο που αριθμεί 2.000 επιχειρήσεις εντός και εκτός συνόρων, με επεξεργασία 3.000 τόνων χαρτονιού ετησίως και με παραγωγή 100 εκατομμυρίων κουτιών τον χρόνο, η κυτιοποιία Allbox-Ιωάννης Εμμανουηλίδης από τη Θεσσαλονίκη είναι παρούσα στην καθημερινότητα των καταναλωτών χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν. Από κουτιά για βιομηχανικά προϊόντα (είδη που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ) μέχρι κουτιά για την εστίαση, τον κλάδο της υπόδησης, τα φάρμακα και πολλούς ακόμα τομείς, η Allbox εδώ και 43 χρόνια έχει δημιουργήσει χάρτινες συσκευασίες για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.  

Μάλιστα, τα κουτιά της δεν καλύπτουν μόνο τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά ταξιδεύουν από την Ουγγαρία, τη Γερμανία και  την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με τις εξαγωγές της να ανέρχονται στο 30% του τζίρου της.

Σήμερα η Allbox συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ανήκει στο top 10 της χώρας. Η ανάπτυξή της δε είναι τόσο μεγάλη τα τελευταία χρόνια, που οι αυξημένες παραγωγικές της ανάγκες κάνουν πλέον επιτακτική τη μεταφορά της σε μια νέα μονάδα. Έτσι αυτό τον καιρό η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Ωραιόκαστρο, αναζητά οικόπεδο 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία νέου εργοστασίου, επιφάνειας 8.000 τ.μ., σε μια επένδυση που αναμένεται να ανέλθει στα 2 με 2,5 εκατ.ευρώ.


No comments:

Post a Comment