Friday, November 1, 2019

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση - Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις για τη νέα ταυτότητα της πόλης - Στόχος το 2020 να έχει βγει Προεδρικό Διάταγμα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρώτη φάση παρουσιάστηκε  σε υπηρεσιακή σύσκεψη από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία των δημάρχων Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου και Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή, του αντιδημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Πάρη Τσογκαρλίδη, του εκπροσώπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μήτρου και των αντιπεριφερειαρχών, Πάρι Μπίλλια, Βούλας Πατουλίδου και Κώστα Γιουτίκα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, η πρώτη φάση του Ειδικού Χωρικού ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και στον επόμενο μήνα υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους επτά παράκτιους δήμους, προκειμένου να αρχίσει η δεύτερη φάση. Αυτή, είπε ο περιφερειάρχης, θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, ώστε να υποβληθεί το σχέδιο στην κυβέρνηση και μετά την έγκρισή του να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. «Στοίχημα είναι να αρχίσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται εντός της θητείας μας στην Περιφέρεια και στους Δήμους», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα αποτελέσει τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και είναι το μεγαλύτερο στοίχημα όλων μας για την επόμενη δεκαετία.


No comments:

Post a Comment