Friday, August 9, 2019

ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Μη πολιτικό πρόσωπο επέλεξε τελικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για τη θέση του προέδρου στον ΟΑΣΘ. Πρόκειται για τον χημικό μηχανικό Γιώργο Σκόδρα, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ Α.Ε καθώς και πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες  το όνομα του κ. Σκόδρα όπως και όλη η υπόλοιπη σύνθεση του δ.σ. του Οργανισμού πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.
Πέραν του κ. Σκόδρα, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα οριστεί ο Γιώργος Σπανός, πρώην διευθυντής Κίνησης στον ΟΑΣΘ ο οποίος, όμως υπέπεσε σε δυσμένεια μετά την κρατικοποίηση του Οργανισμού, επί διοικήσεως του Στέλιου Παππά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο δ.σ. θα συμμετάσχει και ο πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Ρεντζεπέρης, ο οποίος μετείχε στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού επί υπουργείας Γιώργου Σουφλιά. Πέραν αυτών, το δ.σ. θα συμπληρωθεί με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, του υπουργείου Οικονομικών και βεβαίως και του Δημήτρης Τσερμενίδη, ως εκπροσώπου του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.


Η επιλογή του κ. Σκόδρα κλείδωσε οριστικά χθες το απόγευμα, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον κ. Καραμανλή. Νωρίτερα είχε γίνει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών στη διάρκεια της οποίας είχε υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο κ. Καραμανλής επέμενε εξ αρχής στην επιλογή μη πολιτικών προσώπων για τις κρίσιμες θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ. Θεωρεί πως αυτή είναι η καλύτερη λύση, σε σχέση με την επιλογή κάποιων πολιτευτών, πιστεύοντας πως έτσι θα υπάρξουν ταχύτερα αποτελέσματα ως προς την ανάταξη του ταλαίπωρου Οργανισμού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το σχήμα είναι πολύ πιθανόν να συμπληρωθεί από την επιλογή ενός ακόμη προσώπου, γνώστη του ΟΑΣΘ, για τη θέση του γενικού διευθυντή.

Σήμερα ενδέχεται να ανακοινωθεί και πότε θα ανέλθει στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προκειμένου να εγκαταστήσει τη νέα διοίκηση και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αυτό θα γίνει πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

Στο μεταξύ ερώτημα υπάρχει για τη στάση την οποία σκοπεύει να τηρήσει ο κ. Παππάς. Για το εάν δηλαδή θα παραιτηθεί ή εάν θα αξιώσει την απόλυσή του, διεκδικώντας αποζημιώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κουμουνδούρου έχει ζητηθεί από τον κ. Παππά να υποβάλει την παραίτησή του, σύσταση η οποία όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνει σεβαστή από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΑΣΘ. Πάντως, ο κ. Παππάς έχει ζητήσει από τα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού να ετοιμάσουν ενημερωτικούς φακέλους προκειμένου να τους παραδώσουν στην επόμενη διοίκηση.


No comments:

Post a Comment