Saturday, August 31, 2019

ΜΥΚΟΝΟΣ 1982


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΤΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ.

ΜΠΙΛΛΥ ΜΠΟ









ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΣΙΟΣ
ΜΕΡΟΣ 7ο

ΜΥΚΟΝΟΣ,ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1982

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ
@Το πιο φιλοξενο σπιτι του φετινου καλοκαιριου ηταν του Νοτη και της Κλαρας Οικονομοπουλου.Κτισμενο στην ακρη του λιμανιου και σε υψομετρο που επιτρεπει να θαυμαζεις την Χωρα (κατω απο τα ποδια σου)και την ωραιοτερη δυση του Αιγαιου,δεν προλαβαινε να δεχεται κοσμο.Μια ομαδα απο τις 12-5 για πισινα παρτυ,με λιχουδιες που ετοιμαζε η ιδια η Κλαρα με την πανεμορφη κορη της,την Χαρουλα,που ο γραφων αποκαλουσε χαιδευτικα Piccola joia,,και μια δευτερη ομαδα απο τις 9 το βραδυ για ποτο και φαγητο.
@Ο Νοτης Οικονομοπουλος,ναυπηγος,μονιμος κατοικος της Ρωμης,εχει αναπτυξει ιδιαιτερα φιλικες σχεσεις με πολλους γνωστους Σαλονικιους,και τωρα στο καινουριο σπιτι που απεκτησε στην Κηφισια,ετοιμαζει μια μεγαλη δεξιωση προς τιμην τους.
@Το αλλο φιλοξενο σπιτι αναδειχθηκε του νεαρου δημιουργου μοδας Μπιλλυ Μπο-που το εγκαινιασε φετος το καλοκαιρι.Ανετο,μοντερνο,με ασπρα και μπλε χρωματα,ανοιξε διαπλατα τις πορτες του για τους πολλους φιλους του Βασιλη.Ηταν εκει για δεκα μερες φιλοξενουμενη η Μαρια Σναιντερ,ενα απο τα κορυφαια μαννεκεν της Γαλλιας,που οσοι την γνωρισαν την λατρεψαν για την ομορφια και την ευγενεια της.
@Την περασμενη Τεταρτη εδω δοθηκε κοκτειλ προς τιμην του Στηβ Ρουμπελ,ιδιοκτητη του ‘Στουντιο 54’ στη Νεα Υορκη και του Τζιοβανι Πατρινι,δημιουργου μοδας απο το Μιλανο(που κατοικει σ’εναν πυργο του 1000 μ.Χ.στη Φερραρα).
@Ο Πατρινι,ευπατριδης που ταξιδευει διαρκως κι εχει παθος με την Τεχνη,θελει να επισκεφθει τη Θεσσαλονικη και την Βεργινα.’Θαυμαζω -ειπε-ολα οσα ανακαλυψε ο καθηγητης Ανδρονικος.
@Ειναι δυσκολο να πληξεις στην Μυκονο αν θελησεις να ακολουθησεις τις κινησεις του κοσμικου κυκλωματος-και αντεχεις οικονομικα.Οι προσκλησεις,ομως,για breakfast,κοκτειλ,γευματα,,παρτυ αρχιζουν να γινονται,καποια στιγμη εφιαλτης.Και θα πρεπει να εχεις την δυναμη καποτε να πεις’οχι,ευχαριστω’ για να μπορεσεις να απολαυσεις την πεντακαθαρη θαλασσα και οχι τις πισινες,και μονος σου μια βοτκα τονικ στο μπαλκονι της ‘Αννα΄ς΄η το γιγαντιαιο κοκτειλ σαμπανιας-χυμου φραουλας και τη δυση του ηλιου στο ‘Καστρο’.
@Ο καταλυτικος  ηλιος του Αιγαιου και τα μελτεμια  μπορουν να καταβαλουν ευκολα καποιον που δεν εχει προγραμμα στις διακοπες του εδω.Γι αυτο,ισως,μια εβδομαδαμε δεκα μερες ειναι ο ιδανικος χρονος παραμονης στο νησι.Αν αποφασισετε να μεινετε ενα μηνα θα πρεπει μια-δυο μερες την εβδομαδα να αποσυρεσθε απο την κυκλοφορια και τον ηλιο και την θαλασσα για να επιβιωσετε.Λ.ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ




No comments:

Post a Comment