Saturday, August 31, 2019

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Θα κάνουμε την Αριστοτέλους μία από τις ομορφότερες πλατείες παγκοσμίως» - Θα κατασκευαστεί και υπόγειο πάρκινγκ


Την πραγματοποίηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ολική μεταμόρφωση της πλατείας Αριστοτέλους, με μετατροπή της σε «μία από τις ομορφότερες πλατείες παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με παράλληλη κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, προαναγγέλλει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του (και μιλώντας στο παρθενικό φύλλο τής free press εφημερίδας «Citymag Thessaloniki», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου), ο κ. Ζέρβας σημειώνει όσον αφορά την εμβληματική πλατεία τής Θεσσαλονίκης: «Υπάρχει κάποιος ικανοποιημένος από τη σημερινή της εικόνα; Είναι αποδεκτό και ανεκτό να βλέπουμε σήμερα μιαν Αριστοτέλους βρώμικη, ακαλαίσθητη, χώρο παραεμπορίου και παραβατικότητας; Από τους φοίνικες που κάηκαν στον παγετό τού Ιανουαρίου τού 2017 (και ουδέποτε αντικαταστάθηκαν) μέχρι το ρολόι τής Αριστοτέλους, που δεν λειτουργεί και δείχνει τη σωστή ώρα μόνο δύο φορές την ημέρα, ή το δάπεδο της πλατείας, που είναι από άσφαλτο. Ό,τι χειρότερο, δηλαδή, για παιδιά, θαμώνες και επισκέπτες. Η ‘βιτρίνα’ τής Θεσσαλονίκης, το καμάρι τού Εμπράρ, έχει καταντήσει ένας άμορφος και αντιαισθητικός χώρος. Αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρής ευρωπαϊκής πόλης. Θα τρέξω. Θα βρω τους πόρους, τον τρόπο, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα αλλάξει. Μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία θα σχεδιάσουν μία από τις ομορφότερες πλατείες παγκοσμίως. Με σύγχρονη αισθητική, λειτουργικότητα και με την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ».

No comments:

Post a Comment