Thursday, August 29, 2019

Το boutique ξενοδοχείο που φιλοξενείται σε πρώην μοναστήρι του 1681

Μοναστική απλότητα και πολυτελής υπεροχή από 715 ευρώ στην Ακτή Αμάλφι



Το boutique ξενοδοχείο που φιλοξενείται σε πρώην μοναστήρι του 1681



Απολαμβάνοντας το ιδανικό σκηνικό της ιδιωτικότητας, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται και απομόνωση, το Monastero Santa Rosa λίγο έξω από το ήσυχο χωριό Conca dei Marini, στην περίφημη Ακτή Αμάλφι, στην Ιταλία, εντοπίζεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία στην άκρη μιας βραχώδους προεξοχής με απίστευτη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο φιλοξενείται σε ένα πρώην μοναστήρι του 17ου αιώνα. Η αποκατάσταση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό απέναντι στην ιστορική κληρονομιά του, για να μετατραπεί σήμερα σε ένα boutique κατάλυμα που προσφέρει στους επισκέπτες του πολυτελείς ανέσεις και παροχές.



Για την ιστορία επρόκειτο για ένα γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Ρόδο της Λίμα, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα και οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1681. Η πρώτη προσπάθεια μετατροπής του σε ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε το 1924, με συνολικά 39 δωμάτια που αντικατοπτρίζανε την αυθεντική απλότητα της μοναστικής ζωής.

Αργότερα, ωστόσο, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε και πάλι εγκαταλελειμένο, μέχρι το 2000 που αγοράστηκε από την σημερινή ιδιοκτήτρια και μετά από 10 χρόνια αναπαλαιώσεων και εργασιών μετατράπηκε στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες) που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων.

Η δομική ακεραιότητα του αρχικού κτίσματος διατηρήθηκε ίδια, ενώ η αρχική ατμόσφαιρα της μονής παραμένει πανταχού παρούσα, προκαλώντας δέος στους επισκέπτες.



Τα συνολικά 20 δωμάτια του ξενοδοχείου, σε γήινες αποχρώσεις, είναι διακοσμημένα με μοντέρνα έργα τέχνης, ενώ όλα «βλέπουν» θάλασσα, με τα μεγαλύτερα από αυτά να διαθέτουν και ιδιωτικές βεράντες.

Στους κοινόχρηστους χώρους του συναντώνται υπέροχοι καταπράσινοι κήποι, θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης, ένα μεγάλο και πλήρως οργανωμένο και ατμοσφαιρικό σπα, ένα υπαίθριο γυμναστήριο με θέα και εστιατόριο με εξαιρετικό φαγητό.
Τιμή: Από 715-3.850 ευρώ/ βραδιά

No comments:

Post a Comment