Καλό το σουβλάκι και τα παραδοσιακά ταβερνάκια αλλά δεν έχουν αστέρι Michelin!. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θέλουν να κακομαθαίνουν τον εαυτό τους και θεωρούν το καλό φαγητό σε ένα ακριβό και βραβευμένο εστιατόριο ένα είδος ανώτερης εμπειρίας. Εμείς σας προτείνουμε αυτά τα 5 εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin. H λίστα περιλαμβάνει από παραθαλάσσια εστιατόρια μέχρι ταράτσες με θέα την Ακρόπολη, ενώ δεν είναι όλα απλησίαστα, ούτε χρειάζεται να κάνετε κράτηση μήνες πριν. Όλα με ένα κοινό, το αστέρι Michelin!

Σπονδή

Σπονδή Michelin
Η Σπονδή, το πρώτο εστιατόριο που έλαβε αστέρι Michelin το 2002, έχει παραμείνει στην κορυφή χάρη στην τελειομανία του ιδιοκτήτη του, Απόστολου Τραστέλη. Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια φιλική γειτονιά στο Παγκράτι σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο. Η ταράτσα είναι υπέροχη το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα προτιμήστε τον εσωτερικό χώρο με τις καμάρες. Το φαγητό εστιάζει στη Γαλλική κουζίνα με την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Λάντου.

Funky Gourmet

Μετά από δέκα χρόνια στο προσκήνιο της ελληνικής γαστρονομίας, μυώντας τους αθηναϊκούς ουρανίσκους στη μοριακή κουζίνα, το Funky Gourmet κάνει ένα μικρό διάλειμμα, αφού το επαναστατικό εστιατόριο στον Κεραμεικό πρόσφατ έκλεισε και πρόκειται να ξανανοίξει το 2020 μέσα στο Hilton. Οι ιδιοκτήτες και σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος άλλαξαν τα δεδομένα του αθηναϊκού γαστρονομικού χάρτη, κερδίζοντας 2 αστέρια Michelin. Χωριάτικη σαλάτα σε γρανίτα, το περίφημο “μελάτο αυγό” και η τάρτα με αυγοτάραχο και λευκή σοκολάτα είναι μόνο ένα δείγμα από τα ριζοσπαστικά του πιάτα. 

Χύτρα

Hytra πιάτο
Ο σεφ Τάσος Μάντης “ζωγραφίζει” με τα πιάτα του στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στη Συγγρού, έναν ραγδαία ανερχόμενο πολυχώρο πολιτισμού. Το καλοκαίρι το εστιατόριο ανεβαίνει στον 7ο όροφο προσφέροντας πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και ολόκληρη την πόλη. Η κουζίνα έχει σκανδιναβικές επιρροές και βασίζεται σε λαχανικά, βότανα και φρούτα σε ζύμωση, πλεγμένα στα πιάτα με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, όπως λευκά σπαράγγια με ροδοπέταλα τουρσί, ύσσωπο, κέδρο κι έλατο, πέστροφα με ντομάτα σε ζύμωση, κέτσαπ, βασιλικό και βότανα κι επιδόρπιο με παγωτό αρακά, μους λευκής σοκολάτας, μέντα, κλπ. 

Botrinis

Έκτορας Μποτρίνι
Η ελληνική απάντηση στο Βρετανό σεφ Gordon Ramsay είναι ο Έκτορας Μποτρίνι, ιδιοκτήτης και σεφ του γνωστού εστιατορίου Botrini’s. Με αφετηρία το αρχοντικό Etrusco στην Κέρκυρα, ο διάσημος Έλληνας σεφ “κατέβηκε” και στο Χαλάνδρι σε ένα χώρο με λευκούς τείχους που αντανακλούν τα λαμπρά του πιάτα. Το μενού ισορροπεί ανάμεσα στα τελευταία trends της γαστρονομίας και σε μια καλοδουλεμένη νοσταλγία. Ο ξιφίας καρπάτσιο με εσπεριδοειδή, η θαλασσινή carbonara με ταλιατέλες από καλαμάρι και κρόκο αυγού εναλλάσσονται με αυγά αχινού. Επιλέξτε τζατζίκι για επιδόρπιο. Δε σας λέμε τίποτα άλλο! 

Βαρουλκο

Βαρούλκο
Ο γλυκός και πρόσχαρος σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Πειραιώτικου εστιατορίου μας υποδέχεται στο γραφικό Μικρολίμανο, συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, την ελληνική κουζίνα και την υψηλή γαστρονομία σε ένα μενού που προκαλεί έκρηξη στις αισθήσεις, Με πατέρα μάγειρα του εμπορικού ναυτικού, ο διάσημος σεφ παρά την επιτυχία του παραμένει προσγειωμένος,. Το Βαρούλκο κέρδισε το 2002 αστέρι Michelin με το πιο γνωστό πιάτο στο εστιατόριο να είναι το καλαμάρι με πέστο σε τραγανή φωλιά από πατάτες, ορεκτικά όπως αυγό ποσέ με καπνιστό χέλι και πουρέ πατάτας, και πολλά άλλα, σε διόλου απλησίαστες τιμές, συγκριτικά με άλλα εστιατόρια!