Θα δοκιμάζατε αηδιαστικά φαγητά; Οι διατροφικές συνήθειες ανά τον κόσμο διαφέρουν από χώρα σε χώρα και συχνά, από περιοχή. Υπάρχουν όμως και αρκετά αηδιαστικά φαγητά… Αυτό συνεπάγεται ότι κάτι που θεωρείται λιχουδιά σε ένα μέρος, μπορεί να είναι τελείως ξένο σε ένα άλλο. Αυτό πολλές φορές ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και φτάνει στα όρια της υπερβολής, ίσως και της αηδίας… Πιστεύετε ότι έχετε δυνατό στομάχι; Ίσως το ξανασκεφτείτε μόλις δείτε παρακάτω… Από σκουλήκια τυριών μέχρι χαλασμένα αυγά, αυτή είναι η λίστα με τα 16 πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο (part 2).  https://www.roughguides.com/gallery/weird-food/ 

Airag, Μογγολία

Μήπως θέλει κανείς ένα ποτηράκι από γάλα αλόγου σε ζύμωση; Από τα πιο αηδιαστικά φαγητά… Στη Μογγολία, αυτό δεν αποτελεί ασυνήθιστο κέρασμα. Φτιάχνουν ένα είδος μπύρας που την αποκαλούν airag παίρνοντας το γάλα από τις φοράδες και αφήνοντάς το να ζυμωθεί, δημιουργώντας ένα ανθρακούχο, ξινό κι ελαφρώς αλκοολούχο υγρό. Παραδοσιακά σερβίρεται παγωμένο σε ένα μεγάλο μπολ. Τα κατακάθια πρέπει να ξανατοποθετηθούν στο αρχικό σκεύος. 

Casu marzu, Ιταλία

Από τα πιο αηδιαστικά φαγητά είναι και το γνωστό ως “μουχλιασμένο τυρί”, το Casu marzu στη Σαρδηνία φτιάχνεται από πεκορίνο που έχει χαλάσει, αλλά έχει χαλάσει πραγματικά πολύ. Οι προνύμφες από τα μυγάκια του τυριού (piophila casei) προστίθενται στο πεκορίνο, μπαίνουν μέσα, φωλιάζουν παντού και χωνεύουν τα λίπη. Το αποτέλεσμα είναι μια λιχουδιά που καίει στη γλώσσα και μπορείτε να απολαύσετε με ή χωρίς τα σκουλήκια. 

Muktuk, Γροιλανδία

Ένα παραδοσιακό φαγητό των Ίνουιτ, που αποτελείται από παγωμένο κρέας φάλαινας και λίπος. Για πολλούς από τα πιο αηδιαστικά φαγητά. Το Muktuk σερβίρεται είτε ωμό είτε ξυδάτο. Μοιάζει λίγο με γλυκόριζα και αποτελείται από πολλές στρώσεις: το δέρμα (που φημολογείται ότι έχει γεύση φουντουκιού), το λίπος (σκληρό και κολλώδες) και την προστατευτική στρώση ανάμεσα (ακόμα πιο σκληρή και κολλώδης). Αποφύγετέ το αν φοράτε σιδεράκια! 

Hakarl, Ισλανδία

Hakarl Ισλανδία
Το πώς συνέλαβε κάποιος την ιδέα για το φαγητό αυτό είναι ένα πραγματικό μυστήριο. Για να το ετοιμάσει κανείς πρέπει πρώτα να καθαρίσει τα εντόσθια και να αποκεφαλίσει έναν καρχαρία Γροιλανδίας, να το βάλει σε ένα ρηχό μακρύ σκεύος και να το καλύψει με άμμο και πέτρες. Το αφήνετε για 2-3 μήνες, το κόβετε σε λωρίδες και το αφήνετε να ξεραθεί για πολλούς μήνες πριν το σερβίρετε. Όσοι το δοκιμάζουν για πρώτη φορά συστληνεται να κρατάνε τη μύτη τους και να προσπαθήσουν να μην τους έρθει αναγούλα. 

Αιωνόβιο αυγό, Κίνα

Αν ανακαλύπτατε ένα χαλασμένο αυγό, θα το τρώγατε; Κάποιος στην αρχαία Κίνα το έκανε, έζησε και διέδιδε την ιστορία και τώρα αποτελεί λιχουδιά-θεσμό. Τα αυγά αυτά (γνωστά κι ως Pidan) καλύπτονται από πηλό, στάχτη και αλάτι για μήνες, μέχρι ο κρόκος να αποκτήσει σκούρο πράσινο χρώμα και να βρωμάει θειάφι. Μιαμ!

Salo, Ουκρανία

Πολλοί συνηγορούν υπέρ της διατήρησης του λίπους πάνω στο κρέας, αλλά στην Ουκρανία αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να το τρώνε σκέτο. Συνήθως κόβεται σε χοντρές φέτες, καπνίζεται κι αφήνεται σε δροσερό κελάρι για ένα χρόνο προτού κοπεί σε λεπτές φέτες και σερβιριστεί με ψωμί σίκαλης. Οι Ουκρανοί το αγαπούν τόσο πολύ που έχουν ακόμα και φεστιβάλ προς τιμήν του. 

Stargazey Pie, Αγγλία

Μια πίτα με ψάρια που κοιτάνε τον ουρανό: Το Stargazey έχει τις ρίζες του στο Κορνουαλικό χωριό Mousehole στην Αγγλία, και σερβίρεται την παραμονή του Tom Bawcock (23 Δεκεμβρίου). Σύμφωνα με το θρύλο, αυτός ο 16χρονος ηρωικός ναύτης βγήκε να ψαρέψει ένα απόγευμα του Δεκέμβρη περνώντας ακόμα και τρικυμίες, καταφέρνοντας να φέρει ένα τόσο μεγάλο ψάρι, που έφτασε για να ταΐσει τους πεινασμένους κατοίκους. Το χαρακτηριστικό του πιάτου είναι ότι τα ψάρια πρέπει αν είναι με το κεφάλι και συχνά ακόμα και με την ουρά, πριν καλυφθούν με ζύμη για την πίτα. 

Locusts, Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει υποφέρει από επιδημία ακρίδας, ωστόσο ευτυχώς είναι το μόνο έντονο που θεωρείται Kosher, άρα βρώσιμο. Έτσι, οι Ισραηλινοί εξαλείφουν τα έντονα με ένα μοναδικό τρόπο: τα τρώνε. Ειδικά ξεροτηγανισμένες και με επικάλυψη σοκολάτας, οι ακρίδες αποτελούν ένα πολύ διάσημο σνακ! Ποιος είπε πως τα αηδιαστικά φαγητά δεν έχουν και τους οπαδούς τους!