Friday, January 19, 2018

ELYSIUM-R

Η «Rolls-Royce της άνεσης» των 38.000 λιρών

Ειδικοί αισθητήρες στους βραχίονες «καταλαβαίνουν» τις ανθρώπινες αντιδράσεις για άνεση

Αλήθεια, πότε μια πολυθρόνα ή καρέκλα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό έπιπλο για να κάθεσαι; Ασφαλώς, όταν κοστίζει 38.000 αγγλικές λίρες,ενσωματώνει επιστήμη και υλικά τελευταίας τεχνολογίας στο σχεδιασμό της και οδηγεί το άτομο που την απολαμβάνει σε ένα εντελώς καινούριο επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας.
Ο λόγος για την περίφημη Elysium-R, την επονομαζόμενη «Rolls-Royce της άνεσης»στις καρέκλες γραφείου, μία πραγματική υπερπαραγωγή στο είδος της, η οποία μάλιστα για περισσότερο από ένα μήνα φιλοξενήθηκε στη φημισμένη έκθεση αυτοκινήτων της Rolls-Royce Motor Cars στο Λονδίνο, δίπλα στην Phantom 2018, το πιο πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο.
H Elysium αποτελεί δημιούργημα του δόκτορα της βιοϊατρικής David Wickett, ο οποίος από το 2002 ξεκίνησε την προσπάθεια του να δημιουργήσει μια καρέκλα στην οποία ο φιλοξενούμενος δεν θα έχει καμία αίσθηση της βαρύτητας, κάνοντας μάλιστα και ολόκληρη διατριβή πάνω σε αυτό το θέμα, έρευνα που τελικά αποτέλεσε και τη βάση της Elysium. Η R, το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας του Wickett από το Cambridge, της DavidHugh Ltd, είναι σίγουρα η πιο luxurious της σειράς αλλά με τα ίδια πρωτοφανή και αξιοσημείωτα επίπεδα άνεσης όπως το πρότυπο μοντέλο.
Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, η Elysium, με τεχνικούς όρους, εξουδετερώνει τη βαρύτητα, επιβεβαιώνει αριστοτεχνικά τη θεωρία της επίπλευσης και ανακουφίζει τον φιλοξενούμενο της σε ένα εντελώς νέο επίπεδο επαναβαθμονόμησης των αισθήσεων. Επιπλέον, η R ενσωματώνει ολοκαίνουργια υποβραχιόνια που μαζεύονται προς τα πίσω, προσφέροντας περισσότερη υποστήριξη. Οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα 3D CAD / CAM στους βραχίονες που «καταλαβαίνει» την ανάγκη για περισσότερη άνεση, κάνοντας ανάλογες κινήσεις ανακούφισης, αυτομάτως, τόσο για τα πόδια όσο και τα χέρια. Επιπροσθέτως, στο υποβραχιόνιο υπάρχει μία ειδική ουσία-τζελ που μιμείται την ποιότητα και την μορφολογία του ανθρώπινου δέρματος.
Τη luxurious εμφάνιση της Elysium-R προσδίδει ένα εντυπωσιακό μαύρο καθαρό δέρμα ανιλίνης από σουηδικά βοοειδή που δένει αριστοτεχνικά με τα υπόλοιπα χρυσά και μαύρου αλουμινίου στοιχεία της καρέκλας. Η τιμή της ξεκινά από τις 38.000 λίρες Αγγλίας και σύμφωνα με την εταιρεία θα κατασκευαστούν μόλις 18 Elysium-R.

No comments:

Post a Comment