Friday, January 26, 2018

TO ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Ψηφίστηκε στη Βουλή η παραχώρηση στον δήμο Καλαμαριάς της χρήσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, για 99 χρόνια και χωρίς αντάλλαγμα.
Η παραχώρηση εντάχθηκε σε τροπολογία που κατατέθηκε ως προσθήκη σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε στον Δήμο έκταση εμβαδού 203 περίπου στρεμμάτων (δείτε εδώ).
Σύμφωνα με την τροπολογία, η εν λόγω έκταση δεν χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις και σκοπός της παραχώρησης είναι η αξιοποίησή της με την ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό και την κοινωνική ζωή της πόλης, ως χώρου υπερτοπικού πρασίνου και αναψυχής.
Την υπερψήφιση της παραχώρησης επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με ανάρτησή του στο Facebook.
«Ψηφίστηκε απόψε από τη Βουλή η παραχώρηση του στρατοπέδου Κόδρα στο Δήμο Καλαμαριάς!!!
Ακόμα μια σημαντική στιγμή για το δίκτυο ελεύθερων χώρων της Θεσσαλονίκης έγινε πράξη σήμερα. Η απόδοση του Κοδρα έχει ισχυρή περιβαλλοντική και κοινωνική ταυτότητα. Αποδίδεται στον Δήμο, στην κοινωνία της Καλαμαριάς και θα παραμείνει ελεύθερος, κοινοχρηστος, δημοτικός χώρος», σημειώνει ο κ. Φάμελλος και συμπληρώνει:
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες της χώρας αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει δράσεις και πολιτικές προς όφελος της Θεσσαλονίκης που καθυστερούσαν δεκαετίες. Και δυστυχώς αποδεικνύουν και πόσο πίσω είχαμε μείνει ως Θεσσαλονίκη και πόσα ελλείμματα είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».


No comments:

Post a Comment