Η ιστορία γύρω από αυτό το φηµισµένο new age εστιατόριο-παντοπωλείο που σήµερα µετρά 14 µαγαζιά σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2007 από την οικογένεια Δούζη. 

Κι ενώ στην αρχή είχε τη λογική ενός µικρού µπακάλικου που είχε σκοπό να προωθήσει ελληνικά προϊόντα, τελικά κατάφερε το 2013, παρά την απουσία όποιας σχετικής νοµοθεσίας, να πάρει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδοµένα µεικτή άδεια µαζί µε έναν χώρο εστίασης.

Σε αυτό βοήθησαν φυσικά κάποιες συγκυρίες, το καλό timing αλλά φυσικά και η τολµηρή σκέψη των εµπνευστών του! Έτσι κάπως, µας συστήθηκε το πρώτο oλοκληρωµένο Ergon deli+cuisine στην Κούσκουρα µε ένα new age παντοπωλείο κι ένα εστιατόριο µε το µενού -µια ωδή στην ελληνική κουζίνα µε προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα- να υπογράφει τότε ο Δηµήτρης Σκαρµούτσος ! Και το όνοµα Ergon δεν άργησε να ταξιδέψει εκτός συνόρων…

Τα αδέλφια Θωµάς και Γιώργος δεν επαναπαύτηκαν στην επιτυχηµένη πορεία και πολύ σύντοµα, το 2015, εγκαινίασαν στην Παύλου Μελά ένα ακόµα πιο ιδιαίτερο µοντέλο, τοErgon Agora. Μέσα σε έναν ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο συνυπάρχει το εστιατόριο µε µικρή κάρτα δηµιουργικής κουζίνας (το µενού της οποίας έχουν αναλάβει ο Παναγιώτης Ξάνθης και ο Λευτέρης Αθανασόπουλος) µαζί µε ένα κρεοπωλείο, ένα ιχθυοπωλείο, φούρνο και µανάβικο…
Στα ψυγεία και τα ράφια του Agora ξεκουράζονται πάνω από 35.000 κωδικοί… όσο για την εµπειρία τού να απολαµβάνεις από τη µια το brunch ή το γεύµα σου την ίδια ώρα που κάποιος κάνει τα ψώνια της ηµέρας είναι σίγουρα µοναδική! Πώς λοιπόν µετά από όλα αυτά να µην περιµένουµε µε αγωνία τα επόµενα σχέδιά τους… Χώρος µη καπνιζόντων. Καθηµερινά από τις 09:00.

Highlights

• To πλούσιο ιδιαίτερο brunch του θεωρείται must εµπειρία!
• Τις Κυριακές θα ετοιµάζει κατόπιν παραγγελίας φαγητό στη γάστρα αναβιώνοντας έτσι το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!
Εrgon θα βρείτε εκτός από τη Θεσσαλονίκη σε Αθήνα, Σκιάθο, Ρόδο, Χαλκιδική, Λονδίνο, Βρυξέλλες και Σιγκαπούρη!

Plus

Λειτουργεί και χώρος 200 τ.µ. για εκδηλώσεις
Info: Παύλου Μελά 42, Τ. 2310 288008