Shopping ή βόλτα στο κέντρο της πόλης…;Ξέρουμε που θα πιεις το after shopping ποτό, aperitivο ή ακόμα και καφέ… φυσικά με το απαραίτητο socializing!

Γνωστά και αγαπηµένα café-bars έχουν µετατραπεί σε στέκια όλες τις ώρες της ηµέρας! Στη Μητροπόλεως ξεχωρίζουμε τα δηµοφιλή Apallou και Noοon και ακριβώς δίπλα το ατµοσφαιρικό Cheval, φυσικά το εξαιρετικό Salto πάνω στην Κ. Ντηλ, ενώ στην up & coming Βογατσικού δυναµικό «παρών» δίνει  το Vogatsikou 3, µε τη δυνατή του µπάρα. Σε διαφορετικό ύφος αλλά στην καρδιά της πόλης ξεχωρίζουµε το καινούριο Cin Cin.
1. Nooon Cafe
Μητροπόλεως 51, Τ. 2310 284212 fb Nooon Cafe nooon
Η µέρα ξεκινάει µε τον καλύτερο τρόπο… στο Nooon. Πάνω στη Μητροπόλεως, στην καρδιά της πόλης, δεν χρειάζεται συστάσεις. Δηµοφιλές all day café-bar και meeting point για όλες τις ώρες που φηµίζεται για τον εξαιρετικό καφέ του! Στα highlights, επίσης η signature cocktail list και τα αφράτα brownies που φτιάχνονται εντός. Όποιος τα έχει δοκιµάσει… ξέρει! Καθηµερινά από τις 08:00. nooon
Apallou
Όταν το 2005 άνοιξε ως ένα µικρό city café, η Καρόλου Ντηλ ήταν ένας ακόµα εµπορικός δρόµος στην καρδιά της πόλης… Σήµερα, 12 χρόνια µετά, το… φαινόµενο Apallou µπορεί να υπερηφανεύεται ότι «έφτιαξε» µια από τις πιο ζωντανές πιάτσες downtown!
Γιατί όµως στο δηµοφιλές στέκι γίνεται το αδιαχώρητο όλες τις ώρες της ηµέρας;
1 Γιατί η µέρα ξεκινάει µε καλό καφέ και ένα καλοστηµένο all day breakfast! Μη χάσετε τη happy hour 07:00-11:00!
2 Γιατί είναι ένα στέκι ιδανικό για lunch break ή aperitivo, παρέα µε το happy crowd της πόλης. Το ανανεωµένο µενού σε street food λογική µάς εντυπωσίασε!
3 Για την ενηµερωµένη κάβα του και την ανανεωµένη cocktail list του που παντρεύει τις old fashioned προτάσεις και τα Hall of Fames (τα best cocktails του) µε house συνταγές από τον Χρήστο Μανιάτη! Φετινό… «φετίχ» οι διάφορες εκδοχές σε Bloody Mary!
4 Γιατί πάρα την επιτυχηµένη πορεία του δεν επαναπαύεται! Άψογη εξυπηρέτηση, φιλική ατµόσφαιρα και πάνω από όλα έµφαση στη λεπτοµέρεια!
5 Για τα talk of the town events του, µια φορά τον µήνα µε guest DJs που µας ταξιδεύουν σε διάφορες ηπείρους!
Info: Καθηµερινά 07:00 – όσο πάει (12:00-01:00, η κουζίνα), Κυρ. 09:30-03:00, Mητροπόλεως 51 & Kαρόλου Ντηλ, Τ. 2310 228898, apallou.gr fb APALLOU 

Salto

Αυθεντικό city espresso-wine bar στην ολοζώντανη πιάτσα της Καρόλου Ντηλ που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη! Οι καφέδες είναι premium µονοποικιλιακοί, τα cocktails είναι όλα signature και χωρισµένα ανάλογα τα µπαχάρια, βότανα ή φρούτα που περιέχουν, ενώ οι πάνω από 100 ετικέτες σε κρασιά συνοδεύονται µε εξαιρετικά τυριά σε ένα εκπληκτικό wine and food pairing! Αλλά και ο χώρος του χαρακτηρίζεται από µια mild industrialized αισθητική, µε τη γυάλινη κάβα, στοιχείο deco, να προϊδεάζει για µια φανερή εξειδίκευση σε premium αποστάγµατα! Όσο για τη µουσική, εδώ θα ακούσετε από lounge και swing έως jazz και disco επιτυχίες! Καθηµερινά από τις 09:00.
Info: Καρόλου Ντηλ 6, Τ. 2310 222206

 Vogatsikou 3

Ενα µοναδικό all day bar που άνοιξε στη θέση του θρυλικού Belair και ξεχωρίζει για τη non smoking πολιτική του, για το επαγγελµατικό service, την ψαγµένη µουσική, τον καφέ (δικό τους αποκλειστικό blend), τα χειροποίητα συνοδευτικά, µέχρι το comfort style menu του brunch. Περισσότερο φηµισµένο όµως είναι για την awarded cocktail list αλλά και την άκρως ενηµερωµένη κάβα του, που κρατάει µια ισορροπία ανάµεσα σε premium ετικέτες και σπάνια spirits. Δευτ.-Παρ. 09:00-03:00, Παρ. & Σάβ. 09:00-03:30 (από τις 11:00 η κουζίνα).
Info: Boγατσικού 3, Τ. 2310 222899, www.vogatsikou3.gr

Cheval

Ακριβώς δίπλα στο Nooon, το Cheval είναι ένα cafe-wine bar, meeting point της πόλης, για όλες τις ώρες της ηµέρας. Εξαιρετικό design, lounge µουσική, δυνατή κάβα, ενηµερωµένη λίστα κρασιών και ένα ενδιαφέρον µενού µε προτάσεις µεσογειακής αλλά και αµερικανικής κουζίνας ενώ υπάρχει και finger food που ταιριάζει ιδανικά µε το κρασί. Καθηµερινά από τις 10:00.
Info: Μητροπόλεως 51, Τ. 2310 282822 

Cin Cin

Αυτό το all day στέκι, που στεγάζεται από τον Ιούνιο σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό στην Ικτίνου, αρχικά εντυπωσιάζει µε το colonial style του και πιστεύεις ξαφνικά ότι βρίσκεσαι σε κάποιο κουβανέζικο στέκι! Το Cin Cin µάς περιµένει από το πρωί για καλό καφέ, brunch, ένα µενού ελληνικής κουζίνας ή για ένα… τσιν-τσιν µε ένα ποτήρι καλό κρασί ή ένα cocktail. Καθηµερινά από τις 10:00 – όσο πάει.
Info: Iκτίνου 22, Τ. 2310 223350