Αντί να παραπονιέσαι για τον καιρό εκμεταλλεύσου τον, άλλαξε οπτική και ζήσε μια πρωτόγνωρη χειμερινή εμπειρία στην Ελλάδα!
Πού και πώς; Οι επιλογές στους χειμερινούς προορισμούς και στα χιονοδρομικά κέντρα δεν είναι λίγες· κοντά στα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά θα βρεις πολλών ειδών καταλύματα, από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες μέχρι chalet και mountain resorts.

Σε ποιο mountain resort θα ήθελες να ανάψεις το τζάκι του δωματίου σου;

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα Mountain Resorts & Spa και luxury ξενώνες της Ελλάδας για να απολαύσεις στο έπακρο την διαμονή σου στο βουνό. Κοινά τους χαρακτηριστικά: η επιβλητική θέα, η πολυτέλεια, οι σύγχρονες παροχές, οι υπηρεσίες spa, η φιλόξενη ατμόσφαιρα και η ποικιλία στις δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο.

Μια εμπειρία πέντε αστέρων και τεσσάρων εποχών στο Μέτσοβο

★★★★★ Grand Forest Metsovo Mountain Resort, Μέτσοβο
Αποτέλεσμα εικόνας για Grand Forest Metsovo Mountain Resort
Στις πλαγιές του Μετσόβου θα ανακαλύψεις πεύκα, έλατα, θέα που κόβει την ανάσα και ένα θησαυρό πέντε αστέρων, το Grand Forest Metsovo Mountain Resort. Εδώ θα βρεις κάθε τι που μπορεί να χαρακτηρίσει τη λέξη πολυτέλεια: προσεγμένη διακόσμηση, εκλεκτή κουζίνα και φυσικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ευεξίας και χαλάρωσης.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες που προσφέρονται στη γύρω περιοχή είναι η χιονοδρομία στο ύψωμα Καρακόλι, ο περίπατος στο παρθένο δάσος μέσα από τρεις σηματοδοτημένες διαδρομές που ξεκινούν από το ξενοδοχείο, η φάρμα με αλόγα και η πίστα ελκήθρων εντός του ξενοδοχείου – προνόμιο των μικρών επισκεπτών.
Στο Fontus Spa του Grand Forest Metsovo, σε ένα κομψό χώρο, εμπνευσμένο από την φυσική ανάγκη για αναζωογόνηση, προσφέρονται σε κάθε φιλοξενούμενο στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης.


Δημιούργησε τις εμπειρίες σου. Συνδύασε περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, και σκι, με πολιτιστικές, γαστρονομικές, και φυσικές εμπειρίες.
Φύση: Αποδράσεις στη λίμνη πηγών Αώου και το Εθνικό Πάρκο Πίνδου,
πικ νικ στο δάσος
Περιπέτεια: Πεζοπορία στις τέσσερις δασικές διαδρομές (ξεκινούν στην είσοδο του ξενοδοχείου), κυνήγι άγριας τρούφας, αλεξίπτωτο πλαγιάς, rafting, εξόρμηση με τζιπ, φάρμα με άλογα & ιππασία, σκι
Πολιτισμός: Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, περιπλάνηση στα πετρόχτιστα σοκάκια του Μετσόβου για να θαυμάσεις τις παλιές εκκλησίες, τις Βυζαντινές εικόνες, την εμπνευσμένη ξυλογλυπτική, και τα τοπικά εργαστήρια με τα αριστουργήματα χειροτεχνίας.
Επισκέψεις στα Ιωάννινα, τον Άραχθο Ποταμό και στα παγκοσμίου φήμης Μετέωρα, όλα σε απόσταση μιας ώρας από το Grand Forest Metsovo.
Γαστρονομία: Οινογευσία στο οινοποιείο Αβέρωφ, γευσιγνωσία

Το ιδανικό καταφύγιο για περιπέτεια ή χαλάρωση στο βουνό

★★★★ Ilaeira Mountain Resort, Σπάρτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ilaeira Mountain Resort
Σε υψόμετρο 850 μέτρων, τις παρυφές του Ταϋγέτου, θα βρεις το Ilaeira Mountain Resort . Μέσα σε μία κατάφυτη πλαγιά, γεμάτη από έλατα, δημιουργήθηκε ένας χώρος υψηλής αισθητικής με μπαλκόνι του όλο τον Λακωνικό κάμπο.
Η παραμονή στο Ιλάειρα σε προκαλεί να ανακαλύψεις την αγνή φύση, τα γραφικά χωριά, τα πέτρινα γεφύρια και τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής.
Εξερεύνησε τις κρυψώνες του Ταϋγέτου και δροσίσου σε μία από τις πολλές πηγές που βρίσκονται γύρω από το ξενοδοχείο. Μάζεψε φρέσκια ρίγανη, τσάι και μέντα ή προμηθεύσου τα από το μαγαζάκι του ξενοδοχείου. O Tαΰγετος προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων για διαδρομές κάθε δυσκολίας και διάρκειας. Εκτός από τις πεζοπορικές διαδρομές που έχουν ως αφετηρία τους πεδινούς οικισμούς και φτάνουν μέχρι τα ορεινά χωριά, μπορούν να πραγματοποιηθούν και αναβάσεις στις κορυφές του βουνού.
Δραστηριότητες στη γύρω περιοχή
Πάρτε μέρος σε πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στις πλαγιές ή στα φαράγγια του βουνού, ορεινή ποδηλασία (με ποδήλατα που μπορεί να σας διαθέσει το ξενοδοχείο), σπηλαιολογία, πολιτιστικές εκδρομές στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και το Μουσείο της Ελιάς. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να απολαύσετε τον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σαινοπούλειου θεάτρου καθώς και εξορμήσεις στο κοντινό Γύθειο και στις κρυστάλλινες παραλίες της Μάνης.

Το πολυτελές mountain resort με την συγκλονιστική θέα
★★★★ Aristi Mountain Resort & Villas, Αρίστη Ζαγοροχώρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Aristi Mountain Resort & Villas
Ένα μοναδικό mountain resort βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού της Αρίστης, το Aristi Mountain Resort & Villas. Εκτός από την πανέμορφη θέα του χωριού της Αρίστης και της γύρω φύσης θα βρεις εξαιρετικές υποδομές και παροχές.
Ξύλινες παραδοσιακές στέγες και τοίχοι με ντόπιες γκρίζες πέτρινες πλάκες, παντρεύονται αρμονικά με τα γύρω βουνά. Αυτόνομα κτίρια «κρύβουν» μέσα τους δωμάτια, σουίτες και βίλες που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και άνεση. Ατμοσφαιρικοί χώροι, οικογενειακά δωμάτια με σοφίτες, σουίτες και πολυτελείς βίλες καλύπτουν όλες τις επιθυμίες διαμονής.
Το μοναδικό κέντρο spa στην περιοχή, με την απίστευτη θέα, την εσωτερική, θερμαινόμενη πισίνα, το υδρομασάζ, τη σάουνα, το χαμάμ και τις υπηρεσίες μασάζ, προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
Το resort μένει ανοικτό όλο το χρόνο.
Tips από τους ξενοδόχους
«Το Aristi Mountain Resort & Villas είναι το καταφύγιο που σχεδιάσαμε με το όραμα να ξαποσταίνει σ αυτό ο αυθεντικός ταξιδιώτης του Ζαγορίου. Εκείνος που θέλει να απολαύσει ολοκληρωμένη την εμπειρία της ευζωίας που απλόχερα του χαρίζει αυτός ο τόπος, που θέλει να γευτεί τα προϊόντα της φύσης του, τις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές του, να κολυμπήσει στο τέλος της μέρας στην ζεστή πισίνα για να ξεκουράσει το σώμα του, να χαλαρώσει το νου του στη βεράντα, με θέα την Γκαμήλα, τους “Πύργους” της Αστράκας και το φαράγγι του Βίκου.»

Απόδραση από την καθημερινότητα κάθε εποχή του χρόνου στο Πήλιο
★★★★ Pelion Resort, Πορταριά, Πήλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Pelion Resort
Σε υψόμετρο 700 μέτρων, βορειανατολικά της Πορταριάς θα βρεις το ξενοδοχείο Pelion Resort ακολουθώντας την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.
Ένα πολυτελές νεόκτιστο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με εκπληκτική θέα στις πλαγιές του Πηλίου. Στο κεντρικό κτίριο θα βρεις υπηρεσίες σπα όπως τζακούζι και φιλανδική σάουνα ενώ στο εστιατόριο του μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις. Η μετακίνηση σου δε θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς βρίσκεται σχεδόν διπλά στην Πορταριά.
Φιλοσοφία του ξενοδοχείου
«Διακοπές σημαίνουν απόδραση από την καθημερινότητα σε κάθε εποχή του χρόνου και ιδανική αξιολόγηση του ελεύθερου χρόνου σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον με φιλική εξυπηρέτηση, ποιοτική διατροφή, διασκέδαση, επιλογές για σπόρ και εκδρομές. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας!»

Ένα ξενοδοχείο σε αρμονία με το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της ορεινής Ελάτης Τρικάλων
★★★★ Γιαμάνδες, Ελάτη Τρικάλων

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιαμάνδες
Στο ξενοδοχείο Γιαμάνδες η τοπική παράδοση συνάδει με τις επιταγές της σύγχρονης αντίληψης της φιλοξενίας μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Αμφιθεατρικό με κύρια όψη τα ψηλά έλατα του δάσους το κτιριακό συγκρότημα συνδυάζει πέτρα και ξύλο με ανθισμένους κήπους και πλακόστρωτα δρομάκια.
Αισθητική αρτιότητα και αέρινη ατμόσφαιρα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλους τους χώρους του ξενοδοχείου όπου κατά τη διάρκεια της διαμονής σου τα 19 συνολικά δωμάτια, σε πάλ και γαιώδη χρώματα με δομικά υλικά το ξύλο και την τοπική πέτρα να κυριαρχούν, αναδύουν ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας ενώ οι παροχές και οι σύγχρονες ανέσεις αντανακλούν την ποιότητα των υπηρεσιών.
Tips από τους ξενοδόχους
«Απολαύσετε τον καφέ, το πρωινό ή το ποτό σας στο café bar του ξενοδοχείου σε ένα παραδοσιακό σκηνικό με ιδιαίτερες τοπικές γευστικές συνταγές, ενώ το εκπαιδευμένο προσωπικό μας βρίσκεται κάθε στιγμή στη διάθεσή σας για να εξυπηρετήσει κάθε επιθυμία σας και να προσδώσει μια ακόμη πινελιά στην πολυτελή διαμονή σας.
Ο φυσικός πλούτος και η άγρια ομορφιά μαζί με το γεμάτο έλατα τοπίο καθιστούν το ξενοδοχείο μας ιδανικό για ήσυχες οικογενειακές διακοπές.»

Ένα από τα πιο πολυτελή και σύγχρονα ορεινά spa resort της Ελλάδας
★★★★ Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa, Τρίκαλα Κορινθίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa
Το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa, αποτελείται από 20 ανεξάρτητες σουίτες, ιδανικές για στιγμές απομόνωσης, για οικογένειες που αγαπούν την εξοχή αλλά και παρέες που αναζητούν μια διαφορετική πρόταση για τις χειμερινές τους διακοπές.
Το ξύλο, η πέτρα, η μυρωδιά του ξύλου απ’ το τζάκι, και η μαγευτική θέα προς την οροσειρά της Ζήρειας, αποτελούν μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους. Με υπηρεσίες πέντε αστέρων το Resort μας καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.
Στο Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa θα βρεις ένα από τα πιο πολυτελή και σύγχρονα ορεινά spa της Ελλάδας. Θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το κολύμπι σου στην πισίνα, να χαλαρώσεις στο χαμάμ και αφεθείς στη μοναδική εμπειρία του υδρομασάζ, να αναζωογονήσεις το σώμα σου στον χώρο του γυμναστήριου και να κάνεις θεραπείες με εκλεκτά επώνυμα προϊόντα σε έναν εντυπωσιακό χώρο εξαιρετικής αισθητικής για απόλυτη ηρεμία, πνευματική και σωματική ισορροπία. Και όλα αυτά με θέα τη μοναδική μυθική Ζήρεια.
Τι λένε οι ξενοδόχοι για το spa;
«Ο χώρος, η μουσική, τα χρώματα, ο φωτισμός, το προσωπικό, τα προϊόντα περιποίησης, όλα έχουν επιλεγεί με προσοχή και φροντίδα με μοναδικό στόχο, οι επισκέπτες μας να αφήσουν πίσω το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας και ανακαλύψουν τα μυστικά της ομορφιάς…
Το σπα μας συνεργάζεται με την εταιρία THALGO οπού σε συνεργασία με την Spa Manager μας σας προσφέρει μοναδικές θεραπείες προσώπου και σώματος για χαλάρωση άλλα και τόνωση.
Μία από τις χαρακτηριστικές μας θεραπείες είναι η Terre & Mer.»

Μια ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης μέσα στο φυσικό περιβάλλον του βουνού
★★★★ Kaimak Inn, Καϊμακτσαλάν

Αποτέλεσμα εικόνας για Kaimak Inn, Καϊμακτσαλάν
Σε υψόμετρο 800 μέτρων στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου και σε απόσταση αναπνοής από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο βρίσκεται το Kaimak Inn.
To πετρόχτιστο παραδοσιακό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων συνδυάζει τέλεια την απόλυτη ηρεμία του φυσικού περιβάλλοντος με την έντονη ψυχαγωγική και αθλητική δραστηριότητα που προσφέρουν το μαγευτικό χωριό και το επιβλητικό βουνό. Η ομορφιά του τοπίου, το υπέροχο κλίμα και το πλήθος των αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής καθιστούν το Kaimak Inn ιδανική επιλογή για ξεκούραση και αναψυχή.
Τα 40 μοναδικής αισθητικής πετρόχτιστα δωμάτια, προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ η ρομαντική επίπλωση των δωματίων δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπανιέρα υδρομασάζ δύο ατόμων, ενώ οι πολυτελείς Junior Suites διαθέτουν επιπλέον και τζάκι.
Στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου βρίσκεται ένα θερμαινόμενο Jacuzzi έξι ατόμων με θερμοκρασία νερού στους 38ο C , όπου μπορείς να απολαύσεις μια ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης μέσα στο φυσικό αέρα του βουνού. Μπορείς, επίσης, να κλείσεις μια συνεδρία μασάζ, επιλέγοντας τη θεραπεία που επιθυμείς ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αν είσαι ένας μικρός εξερευνητής τότε επιλέξε μια από τις πολλές δραστηριότητες στη φύση (π.χ. πεζοπορία μέσα στο βουνό ) σε συνεργασία με έμπειρους και καταρτισμένους εξωτερικούς συνεργάτες του ξενοδοχείου.
Tips για μια απολαυστική διαμονή
Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου λειτουργεί το ατμοσφαιρικό Rosa Canina Italian Restaurant, προσφέροντας γευστικότατα πιάτα, καθώς και το Wild Rose Cafe στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις με τον καφέ ή το ποτό σου μπροστά στο αναμμένο τζάκι, απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή θέα. Στο χώρο του Playroom θα βρεις μπιλιάρδα, τραπέζια με τσόχες καθώς και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Επιπλέον, μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου λειτουργεί και ένα escape room το οποίο υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη των παιχτών στα ύψη! Παρέχονται επίσης, δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και άνετος χώρος στάθμευσης.

Ανδρεναλίνη και χαλάρωση στα Καλάβρυτα
★★★★* Kalavrita Canyon Hotel & Spa, Καλάβρυτα Αχαΐας

Αποτέλεσμα εικόνας για Kalavrita Canyon Hotel & Spa, Καλάβρυτα Αχαΐας
Το Kalavrita Canyon Hotel & Spa βρίσκεται στο κέντρο της ιστορικής κωμόπολης των Καλαβρύτων, μόλις 14 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό του Χελμού και δίπλα σε πολλά αξιοθέατα μεγάλης σημασίας αλλά και φυσικού κάλλους.
Απαρτίζεται από 38 δωμάτια επίπλωση υψηλής αισθητικής με σύγχρονες παροχές. Διαθέτει ένα απόλυτα ατμοσφαιρικό spa με χαμάμ, σάουνα, υδρομασάζ και χαλαρωτικές θεραπείες προσώπου και σώματος. Ένας υπέροχος χώρος που υπόσχεται να σου προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
Δραστηριότητες στα Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα βρίσκονται σε υψόμετρο 750 μέτρων και σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα με τη Νέα Εθνική οδό. Η περιοχή των Καλαβρύτων είναι ένας τόπος όπου συνδυάζονται πολλά. Άπειρες εναλλακτικές σε σπορ δραστηριότητες, όπως σκι, snowboard, ski-mobile, πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, 4×4, ράφτινγκ, καγιάκ, κανό. Ο τόπος επίσης προσφέρεται για περιοδεία σε σημεία ιστορικού, θρησκευτικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος όπως το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο Τόπος θυσίας, οι Μονές Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, το Σπήλαιο Λιμνών. Αξιοθαύμαστη είναι η μοναδική διαδρομή με τον Οδοντωτό μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού, με γραφικά και όμορφα φυσικά τοπία.

Μια όαση πολυτέλειας μέσα στην αγνή ομορφιά της φύσης
★★★★ Mikro Papigo, Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Μικρό Πάπιγκο, Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια
Ένα μικρός παραδοσιακά χτισμένος οικισμός που απαρτίζεται από 15 δωμάτια και σουϊτες βρίσκεται σκαρφαλωμένος στο Μικρό Πάπιγκο, διεκδικώντας δικαίως τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στην χαράδρα του Βίκου.
Με χαρακτηριστικά του την πολυτέλεια, την κομψότητα και την ποιότητα παροχών, απολυτά εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, το eco friendly “Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa” διαθέτει το ιδανικό συνδυασμό παροχών και τοποθεσίας για να σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Κάθε δωμάτιο είναι προσεγμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα, το ξύλο και τη μοντέρνα διακόσμηση.
Οι eco-friendly spa facilities ελαχιστοποιούν κάθε επιβάρυνση στο περιβάλλον και προσφέρουν μέγιστη χαλάρωση.
Φιλοσοφία του ξενοδοχείου
«Στόχος μας είναι να επιστρέψουν οι επισκέπτες μας στο σπίτι τους με πνευματικές και συναισθηματικές αναμνήσεις, όχι μόνο με αναμνηστικά.
Το ΄Μικρό Πάπιγκο 1700 ‘ Ηotel & Spa’ βρήκε τη θέση του και πήρε το όνομα του από το αναπαλαιωμένο οίκημα και 1ο κτίριο του συγκροτήματος, το οποίο χρονολογείται από το 1700 και αποτελεί μύθο από μόνο του.
Σημειολογικά 1700 είναι επίσης και τα είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας που συναντώνται στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου .
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα μπείτε στο lobby του Mikro Papigo 1700 Hotel and Spa θα καταλάβετε πόσο διαφορετικά προσεγγίζουμε την έννοια της φιλοξενίας… Θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας.
Δεν υπάρχει stand reception, δεν ισχύει τίποτε το στημένο από όσα μέχρι τώρα γνωρίζατε.
To Check in επιτρέπεται οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος, στο lobby στο εστιατόριο ή στο δωμάτιο σας ήδη χαλαρώνοντας. Είναι τόσο απλό να νιώσει κάποιος άνετα.»

Το mountain resort που προσφέρει αρχοντική πολυτέλεια στην Πελοπόννησο
★★★★* Villa Vager, Λεβίδι, Αρκαδία

Αποτέλεσμα εικόνας για Villa Vager, Λεβίδι, Αρκαδία
To Villa Vager αντανακλά το αρχοντικό προφίλ του αυθεντικού μέσα από ένα σκηνοθετικά πέτρινο περίβλημα. Χτισμένο στον υψηλότερο λόφο του χωριού Λεβίδι αναβιώνει με μεγάλο σεβασμό τις μνήμες του παρελθόντος και ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μεταμόρφωση ενός ερειπωμένου αρχοντικού – του 1843- σε ένα 4* ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Η αρχοντική του διακόσμηση, το πλούσιο σπιτικό πρωινό και τη φιλοξενία των ιδιοκτητών το αναδεικνύουν ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αρκαδίας. Ξεχωρίζει λόγω της μαγευτικής 360 μοιρών θέας που προσφέρει. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, στο κέντρο του χωριού με θέα από τη μια μεριά το ελατοδάσος του Μαινάλου και από την άλλη τον κάμπο που αλλάζει συνεχώς μορφή και χρώματα με τις αλλαγές των εποχών και του καιρού.
Η μοναδική θέα που προσφέρεται απλόχερα στους επισκέπτες ακόμα και μέσα από το ανοιχτό Hydropool spa, η βόλτα με τις “γουρούνες” Polaris στο δάσος μετά από ένα πλούσιο σπιτικό πρωινό, ο απογευματινός καφές στην αυλή ή στο τζάκι θα χαλαρώσουν τον επισκέπτη και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις.

Φιλοσοφία του Villa Vager
Στο Λεβίδι, κοντά στα χωριά Βυτίνα, Κάψια, Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα και άλλα, το “Hotel Vager” θέλει να προσφέρει στους επισκέπτες την απόλυτη αίσθηση φιλοξενίας, κάτι που λείπει από τα περισσότερα ξενοδοχεία σήμερα. Σκοπός είναι η luxury απόλαυση σε προσιτές τιμές. Ένα περιβάλλον που θα ταξιδέψει τον επισκέπτη στο χρόνο με πολλά παλιά Ελληνικά έπιπλα και αντίκες από το εξωτερικό, από την προσωπική συλλογή των ιδιοκτητών αποτελούν βασικό κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης. Τέλος, η προσωπική φροντίδα των ιδιοκτητών Νικόλα & Μαρίνας Βάγγερ κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν το σπίτι τους.

Το resort όπου η πολυτέλεια και η φύση γίνονται ένα
★★★ Aroma Dryos Eco & Design Hotel, Μέτσοβο

Αποτέλεσμα εικόνας για Aroma Dryos Eco & Design Hotel, Μέτσοβο
Εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, ζεστασιά, αυθεντική ελληνική φιλοξενία «φυλαγμένη» προσεκτικά στην αγκαλιά της ορεινής ηπειρώτικης φύσης.
Με ασύγκριτη θέα στις κορυφογραμμές της Πίνδου και όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου πολυτελούς ξενοδοχείου που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον το Aroma Dryos Eco & Design Hotel, το ξενοδοχείο του Μετσόβου θα σε κάνει να αισθανθείς ότι είστε ο πρωταγωνιστής στο πιο ονειρεμένο σκηνικό διακοπών, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Ηπείρου.
Εδώ, η ατμόσφαιρα μοιάζει βγαλμένη από αλλοτινές εποχές, χωρίς να λείπουν όλες οι σύγχρονες ανέσεις που αναβαθμίζουν κι άλλο τη διαμονή σας, από τα άνετα, οικολογικά στρώματα Cocomat, ως τα προϊόντα Apivita, τα πολυτελή μπουρνούζια Guy Laroche, τα τζάκια και το υδρομασάζ στο μπάνιο. Ζεστά χρώματα, πλούσια υφάσματα και φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην αίσθηση ζεστασιάς και αληθινής πολυτέλειας που αποπνέει ο χώρος.
Tips από τους ξενοδόχους
«Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Μετσόβου ή απολαύστε μία από τις εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση που σας προτείνει το ξενοδοχείο μας. Κάντε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο, ζήστε την εμπειρία του rafting περνώντας ανάμεσα σε επιβλητικά τοπία, ακολουθήστε τα μονοπάτια της Πίνδου και ακούστε τους σφυγμούς σας να χτυπούν πιο δυνατά πάνω σε ένα mountain bike, οδηγήστε τζιπ στις off road διαδρομές της Βόρειας Πίνδου, γίνετε ένα με τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα πάνω στη ράχη ενός αλόγου ή ακολουθήστε τα πανάρχαια περάσματα της Πίνδου κάνοντας πεζοπορία.Κι αν απλώς θέλετε να ξεκουραστείτε και να αποδράσετε από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, απολαύστε τις διακοπές σας πίνοντας τον καφέ, το ποτό ή το κρασί σας στον όμορφο, χαλαρωτικό χώρο του Lobby γύρω από το κεντρικό τζάκι, με απεριόριστη θέα στα βουνά ή κάνοντας βόλτα στο Μέτσοβο.»

Η ποιότητα μεταφρασμένη σε πολυτέλεια στην Αράχωβα
★★★★ Boutique Hotel Skamnos, Αράχωβα

Αποτέλεσμα εικόνας για Boutique Hotel Skamnos, Αράχωβα
Σε υψόμετρο 1250 μέτρων και σε απόσταση αναπνοής από την κοσμική Αράχωβα, μέσα στις κατάφυτες από έλατα πλαγιές του Παρνασσού, θα βρείτε ένα ελκυστικό μικρό ξενοδοχείο, το Σκαμνός.
Όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα με ιδιαίτερη επίπλωση, τα κρεβάτια τους είναι στρωμένα με μακό-σατέν σεντόνια και πουπουλένια παπλώματα, οι όμορφες κουρτίνες και οι υπέροχες μοκέτες δημιουργούν ένα ρομαντικό αλπικό ντεκόρ. Οι σοφίτες του με πολυτελή επίπλωση, με άνετους καναπέδες και πολυθρόνες και με επιβλητικά χρώματα παχιές μοκέτες δημιουργούν μια ζεστή και νωχελική ατμόσφαιρα. Χνουδωτά μπουρνούζια και παντόφλες σας προσφέρουν την αίσθηση της πολυτέλειας την οποία μπορεί να αναζητάτε κατά την διάρκεια μια μικρής απόδρασης από τη ζωή της πόλης. Απολαύστε από το μπαλκόνι σας τη θέα του ορεινού όγκου του Παρνασσού!
Στο spa του ξενοδοχείου θα βρείτε: εσωτερικη θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ και εξωτερικό τζακούζι
Tips για μια αξέχαστη εμπειρία στο ξενοδοχείο Σκάμνος
Για τους δραστήριους εκτός από σκι και ορειβασίες με ανθρώπους της οικογένειας, προσφέρεται η θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, η σάουνα και το γυμναστήριο για τέλεια εκτόνωση.
Ακριβώς έξω από το ξενοδοχέιο ξεκινουν μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές 2, 4, 6 και 8 χιλιομέτρων. Οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο έχουν την δυνατότητα με συνοδεία οδηγό βουνού να περπατήσουν και να γνωρίσουν την χλωρίδα και πανίδα του ορεινού όγκου του Παρνασσού.

Η κρητική φιλοξενία αντανακλάται μέσα από το Delina Mountain Resort
★★★★ Delina Mountain Resort, Ανώγεια, Κρήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Delina Mountain Resort, Ανώγεια, Κρήτη
Ανακάλυψε την αυθεντική Κρητική παράδοση και φιλοξενία και την αγρία ομορφιά της φύσης. Μια εναλλακτική πρόταση για του θαυμαστές της Κρήτης. Το Delina Mountain Resort σε προκαλεί να το επισκεφτείς με πολυτέλεια και παροχές τεσσάρων αστέρων.
Ίσως σου φαίνεται οξύμωρο να επισκεφτείς την Κρήτη τους χειμερινούς μήνες, όμως στα Ανώγεια του Ρεθύμνου μπορείς να γνωρίσεις μια άλλη όψη του νησιού. Τα Ανώγεια είναι ένα ορεινό χωριό 55 χιλιόμετρα μακριά του Ρεθύμνου και 36 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Ιδανικό μέρος για τη διαμονή σου είναι το συγκρότημα Delina Mountain Resort που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Ανώγεια Ρεθύμνου σε υψόμετρο 910 μέτρων.
Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, υδρομασάζ, ντουζιέρα ή μπανιέρα , βεράντα με θέα στις χιονισμένες πλαγιές του «Ψηλορείτη», το οποίο είναι το ψηλότερο βουνό και ορόσημο της Κρήτης.
To spa του Delina Mountai Resort
Ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος χαλάρωσης σε περιμένει για να απολαύσεις στο έπακρο τη διαμονή σου. Παρέχονται οι κατάλληλες υπηρεσίες για ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογώνησης. Ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, τα οποία απορρέουν μια αίσθηση ηρεμίας, σας περιμένουν ώστε να αποβάλλετε την ένταση της καθημερινότητας ή ακόμη και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και εμφάνιση. Το spa απαρτίζεται από: εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, υδρομασάζ, χαμάμ, θεραπείες σώματος κια εναλλακτικές θεραπείες.

Παράδοση και ζεστασιά μιας άλλης εποχής στη Δημητσάνα
Ξενώνας «Εν Δημητσάνη», Δημητσάνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξενώνας «Εν Δημητσάνη», Δημητσάνα
O παραδοσιακός ξενώνας «Εν Δημητσάνη» βρίσκεται στην είσοδο της Δημητσάνας, σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από το κέντρο της, με ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης και λειτουργεί όλο το χρόνο.
Σε όλους τους χώρους κυριαρχεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό περιβάλλον από πέτρα και ξύλο, κλασσικά έπιπλα, έργα τέχνης, αντικείμενα και υφάσματα πολυτελή και κομψά.
Τα 10 δωμάτια, το κάθε ένα ξεχωριστής αισθητικής, είναι βαπτισμένα με ονόματα άγριων λουλουδιών της περιοχής και παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Tips για μια απολαυστική διαμονή
Στο ισόγειο θα βρείτε ένα ζεστό καθιστικό με τζάκι και καναπέδες που προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης. Ο ίδιος χώρος προσφέρεται και για πλούσιο πρωινό που αποτελείται από τοπικά σπιτικά προϊόντα αλλά και για καφέ, ποτό ή ζεστά ροφήματα. Το καθιστικό είναι ο ιδανικός χώρος για να χαλαρώσετε δίπλα στο πάντα αναμμένο τζάκι να διαβάσετε το ενημερωτικό υλικό της περιοχής ή να διασκεδάσετε με επιτραπέζια παιχνίδια, safe box, free wi-fi internet καθώς και μεγάλη LCD TV όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε αθλητικούς αγώνες ή ντοκιμαντέρ.