Friday, May 20, 2016



12512649_1004312376314877_8670340043673844884_n
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
VILLAGERS OF IOANNINA CITY
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & THE B-MOVIES
SLEEPING PILLOW
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ

Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή!

Tο παλιό και νέο αίμα της ελληνικής rock σκηνής σε μια συναυλιακή συνάντηση που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί! 
Γιάννης Αγγελάκας, Villagers of Ioannina City, Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Sleepin Pillow και Βαγγέλης Μαρκαντώνης, στήνουν ένα εκρηκτικό line-up που κανείς δεν πρέπει να χάσει, στις 14 Ιουνίου, στο Fix Factory Open Air (26ης Οκτωβρίου 15, Πολυχώρος Fix, Θεσσαλονίκη).

Η προπώληση στα ξεκινάει στα 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12 ευρώ, ενώ στο ταμείο θα είναι 14 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου: Γιάννης Αγγελάκας / Villagers of Ioannina City / Παύλος Παυλίδης & the B-Movies / Sleepin Pillow / Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Fix Factory of Sound Open Air (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00.

Αλέξανδρος Σαλαμές (Θεσσαλονίκη) / alex@artontheroad.gr / 6970034210
Γιάννης Αγγελάκας
Για τον Γιάννη Αγγελάκα δεν υπάρχουν πλέον πολλά να γραφτούν. Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία,την εμβληματικότερη φιγούρα της εγχώριας rock σκηνής, εδώ και δεκαετίες. Επτά δίσκοι με τις Τρύπες, που του εξασφάλισαν μια θέση στην μουσική Ιστορία, αλλά και μια ανήσυχη και τολμηρή, σε κάθε της βήμα, προσωπική πορεία. Πάντα, όμως, με παρέα το πολυπληθές πιστό κοινό του, πολλούς συνεργάτες και μια μόνιμη επιθυμία για νέους ήχους και αναζητήσεις.

Γιώργος Χριστιανάκης, Νίκος Βελιώτης, Οι Επισκέπτες, Ντίνος Σαδίκης, είναι μόνο μερικοί από εκείνους με τους οποίους έχει δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Πλέον, συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς, έχοντας στο πλευρό του μια νέα μπάντα που αποτελείται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και James Wylie στο σαξόφωνο.

http://alltogethernow.gr/
Villagers of Ioannina City

Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι V.I.C αποτελούν κατά πολλούς το σημαντικότερο group του αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο , τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Η εντυπωσιακή τους πορεία επιβεβαιώθηκε στο θριαμβευτικό sold out στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μπροστά σε 6.000 θεατές , τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίστηκε με την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και έκλεισε με τη συναυλία- “τέλος μιας εποχής”, όπως οι ίδιοι είπαν, τον φετινό Απρίλιο στο κατάμεστο Gazi Music Hall.

www.facebook.com/vic.epirus/?fref=ts
https://vicband.bandcamp.com/
Παύλος Παυλίδης & the B-Movies

Εσωστρεφής ή εξωστρεφής, ήρεμος ή ηλεκτρικός, ο Παύλος Παυλίδης έχει χαράξει τη δική του ξεχωριστή πορεία. Από το 1984 ως το 1988, συμμετείχε στα Μωρά στη Φωτιά. Η θριαμβευτική συνέχεια ήρθε βέβαια με τα Ξύλινα Σπαθιά, με δίσκους όπως “Ξεσσαλονίκη” (1993), “Πέρα Από Τις Πόλεις Της Ασφάλτου” (1995), “Μια Ματιά Σα Βροχή” (1997), “Ένα Κύκλος Στον Αέρα” (2000).

Το 2003, μετά τη διάλυση των Ξύλινων Σπαθιών, κυκλοφόρησε το προσωπικό του album “Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα” (2004) και δημιούργησε τους B-Movies, με τους οποίους κυκλοφόρησε τα “Άλλη Μια Μέρα” (2006), “Live Στο Θέατρο Απόλλων Της Σύρου” (2008), “Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει” (2010, “Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί” (2013). Tην άνοιξη του 2015, έρχεται το “Στον Διπλανό Ουρανό” και μόλις ένα χρόνο μετά παρέα πάντα με τους B-Movies κυκλοφορεί το έκτο album του με τίτλο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”.
http://www.pavlospavlidis.gr/
Sleepin Pillow

Οι Sleepin Pillow είναι ένα 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που θέλουν – και πετυχαίνουν - να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο, πάντα με μια πειραματική διάθεση. Οι ίδιοι, θεωρούν τη μουσικής τους μη κατηγοριοποιημένη. Με το τρίτο τους mini album, με τίτλο “This World is Over, It’s Time for a New One”, οι Sleepin Pillow επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής και επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες από τις προηγούμενες δουλειές τους. Συνεχώς ανερχόμενοι, αποτελούν ένα από τα ονόματα της εγχώριας σκηνής που θα μας απασχολήσουν πολύ στο άμεσο μέλλον!
http://www.sleepinpillow.com/
https://www.facebook.com/sleepinpillow/

Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1995, είναι ο μπασίστας, τραγουδιστής και δημιουργός των τραγουδιών του συγκροτήματος Ανοιχτή Θάλασσα και κυκλοφορεί τρία άλμπουμ: “Ανοιχτή Θάλασσα” (2002), “Μη Περιμένεις Νέα Απ' τον Πόλεμο” (2004) και “Ανοιχτή Θάλασσα ΙΙΙ” (2008).
Την περίοδο 2000-2001, σημειώνει τεράστια επιτυχία οδηγώντας ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου στη διαδρομή Βι.Πε. Τρίπολης - Ασπρόπυργος, μεταφέροντας σκραπ χαλκού. Το φορτηγάκι δεν έχει ραδιόφωνο και έτσι, σε όλη τη διαδρομή τραγουδάει μόνος του λαϊκά τραγούδια. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, γράφει τη νουβέλα “Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα”.
Το άλμπουμ “Ξένη Γη” είναι η πρώτη του προσωπική δουλειά.
http://www.vagelismarkantonis.gr/
               

No comments:

Post a Comment