Monday, May 23, 2016

OI YΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και κατάλευκες αμμουδιές,  ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει τη  Χαλκιδικήείναι αναμφίβολα, οι υπέροχες παραλίες της... Τόσο στην  Κασσάνδρα, όσο και στη  Σιθωνία, θα βρει κανείς ένα σωρό τέτοιους,  μικρούς παραδείσους, που γεμίζουν από Βορειοελλαδίτες τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Νέα Φώκαια
Δίπλα στο ομώνυμο λιμάνι, όπου αγκυροβολούν ψαροκάικα και κάτω από τον ύψους 17 μ. βυζαντινό πύργο του Αγ. Παύλου, «καραδοκούν» απόμεροι κολπίσκοι με τιρκουάζ νερά.
ΆφυτοςΑτμοσφαιρικά beach bars, με θέα στο γραφικό λιμανάκι της Πούντας, προσφέρουν χαλάρωση σε συνδυασμό με ένα κοσμοπολίτικο feeling. Οι ομπρέλες με αχυροσκεπές και στον ορίζοντα η γαλαζωπή πεντακάθαρη θάλασσα διαμορφώνουν το ειδυλλιακά «μονότονο» θέαμα μέχρι το bar Λιόσι.
ΚαλλιθέαΑπό τις πιο δημοφιλείς για το νεαρόκοσμο. Κατάλευκη άμμος, beach bars στη σειρά και ένας πευκόφυτος βράχος που χαρακτηρίζει τον όμορφο κολπίσκο, με τα κλαδιά των δέντρων να ακουμπούν στα νερά.
Γλαρόκαβος
Πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο φυσικό όρμο, το ιδανικό σημείο για να δέσετε το σκάφος σας. Το ιδιαίτερο θαλασσί χρώμα που τον χαρακτηρίζει οφείλεται στο μικρό του βάθος. Η περιοχή φιλοξενεί το ομώνυμο beach bar.
Πευκοχώρι
Χρυσαφένια ακρογιαλιά και θάλασσα σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, που ενδείκνυται για ψάρεμα. Καφετέριες, bars και εστιατόρια «ξεπηδούν» δίπλα στο κύμα, απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.
Πολύχρονο-Χανιώτη
Η μία συνέχεια της άλλης. Και οι δύο έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Ξακουστές και απέραντες... Με πεύκα, σιμιγδαλένια άμμο, σμαραγδένια νερά και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.
Χρούσω 
Η παραλιακή πλευρά του Παλιουρίου. Η πιο fun ακτή της ανατολικής  Κασσάνδρας γεμίζει ασφυκτικά, αποτελώντας ταυτόχρονα σημείο απόπλου των μικρών πλοιαρίων που πραγματοποιούν κρουαζιέρες με προορισμό τον απέναντι Μαρμαρά. Παραδεισένιο το τοπίο από τον Γλαρόκαβο, μέχρι τις εγκαταστάσεις του Porto Valitsa... Βάλτε σημάδι το κατάμεστο πάρκιγκ στα ερείπια του ξενοδοχείου Ξενία.
Κάνιστρο Παλιουρίου
Στο νοτιότερο τμήμα της χερσονήσου, συνιστά αγαπημένο προορισμό όσων λατρεύουν το ελεύθερο camping. Τροχόσπιτα που «κρέμονται» πάνω στα απόκρημνα βράχια με τους ιδιοκτήτες τους να ρεμβάζουν στην καλύτερη θέα· τo Αιγαίο πέλαγος και οι  Σποράδες ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα, ενώ αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ξεχωρίζουν ακόμα και οι κορυφογραμμές του Πηλίου.
Λουτρά 
Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Αγίας Παρασκευής φιλοξενεί τα ονομαστά θειούχα ιαματικά λουτρά, μια μικρή παραλία και δεκάδες γραφικές ψαροταβέρνες που «επιμελούνται» την υγιεινή μας διατροφή.
Μόλα Καλύβα
Μια από τις ομορφότερες και πιο απομονωμένες ακτές της  Κασσάνδρας μάς «υποδέχεται» μετά τη Νέα Σκιώνη, στο δρόμο προς Ποσείδι. Όσοι πιστοί της ησυχίας και της φυσικής ομορφιάς -εν είδει ενός πανέμορφου πευκοδάσους- προσέλθετε ασυζητητί!
Ποσείδι
Μακράν η εντυπωσιακότερη του νομού  Χαλκιδικής, ξεπροβάλλει στο νοτιοδυτικό τμήμα της  Κασσάνδρας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της το μήκους ενός χιλιομέτρου αμμώδες ακρωτήρι (η μύτη του Ποσειδίου), που «σχίζει» δύο θάλασσες.
Σκάλα Φούρκας
Η άμμος απλώνεται για χιλιόμετρα και ονομαστά μπαράκια «παρεμβάλλονται» στην κατάλευκη παραλία. Φημισμένη για τα ατμοσφαιρικά ηλιοβασιλέματα...
Σίβηρη
Το παλιό ψαρολίμανο της Κασσανδρείας σήμερα είναι ένας παραθεριστικός οικισμός γύρω από μία όμορφη ακρογιαλιά με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές. Ιδανική για οικογένειες.
Σάνη
Αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών που έχουν ανεγείρει εκεί τα εξοχικά τους, αλλά και ξένων τουριστών που καταλύουν στο πολυτελές ομώνυμο συγκρότημα με την ιδιωτική παραλία (αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις εισιτήριο), όπου γίνεσαι δεκτός μετά από αυστηρό έλεγχο.
ΣΙΘΩΝΙΑ
Βουρβουρού
Από τις πιο γνωστές της  Χαλκιδικής, μεγάλη σε έκταση και οργανωμένη σε πολλά σημεία. Προτιμάται κυρίως από οικογένειες, καθώς εδώ υπάρχει μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.
Παράδεισος
Μικρή, αμμώδης παραλία, με έντονες τις αποχρώσεις του πράσινου λόγω της πλούσιας βλάστησης και των σμαραγδένιων νερών. Εδώ θα βρείτε και το camping Παράδεισος.
Παραλία Νέου Μαρμαρά
Απέραντη ακρογιαλιά στη δυτική πλευρά της  Σιθωνίας, που φτάνει μέχρι το συγκρότημα του  Πόρτο Καρράς και συγκεντρώνει αρκετά beach bars.
Κέλυφος (Χελώνα)
Το μικρό νησάκι απέναντι από το Νέο Μαρμαρά πήρε αυτά τα δύο ονόματα λόγω του σχήματός του, καθώς, όσο πλησιάζει κανείς με σκάφος, διαπιστώνει ότι έχει σχήμα χελώνας! Εδώ μοναδικοί κάτοικοι είναι τα αγριοκάτσικα και οι γλάροι, ωστόσο αξίζει να κολυμπήσετε στα γαλανά νερά της μίας και μοναδικής, επίσης, παραλίας του.
Αγία Κυριακή
Με πλούσια βλάστηση, ερημική και πεντακάθαρη, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις βουτιές σας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εδώ θα δείτε και αρκετές βίλες χτισμένες ανάμεσα σε πεύκα.
Γαλήνη
Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη βίλα του  Πόρτο Καρράς. Έχει σιμιγδαλένια άμμο και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.
Σπαλαθρονήσια
Τα νησάκια Αναγνώστου, Φιλιππίδη και Κωλόμπαρου, που θα δείτε στο δρόμο για Μαρμαρά, συνθέτουν το σύμπλεγμα Σπαλαθρονήσια. Δημιουργούν το «λαιμό» του 2ου ποδιού και φαντάζουν ιδανικά για prive βουτιές!
Διαπόρτι και Πούντα
Μια στενή λωρίδα γης (το Διαπόρτι) «αγγίζει» τη νησίδα Πούντα, το Γεροχρήστο, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Πρωταγωνιστής εδώ είναι το λεπτό, μαύρο βότσαλο -σε αυτό οφείλεται και η άγρια, εξωτική όψη της...
Σιμινίτικο
Ένα σπίτι με τη μορφή καραβιού σηματοδοτεί την είσοδό σας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Σιμινίτικο. Αποτελείται απόεπιμέρους μικροσκοπικά, ήσυχα ακρογιάλια, ιδανικά για όσους αναζητούν ηρεμία και απομόνωση!
Τριστινίκα
Σύμφωνα με το μύθο, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης, εδώ, στην ατμοσφαιρική Τριστινίκα, σημείωσε τρεις νίκες... εξού και το όνομά της... Αν θέλετε να «στρατοπεδεύσετε» στην ονειρική παραλία, επιλέξτε το οργανωμένο camping και για τα ποτά σας το beach bar.
Νησάκι Αγίας Ελένης
Στο νοτιότερο άκρο της  Σιθωνίας, μοιάζει να έχει βουτήξει στα πεύκα και τη χαμηλή βλάστηση! Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στο νησί και να ζήσουν μια σύντομη περιπέτεια, ενώ άλλοι αρκούνται σε γνωριμία με τη βοτσαλωτή πλαζ.
Νικήτη
Place to see and to be seen! Για όσους θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων, η κατάμεστη από bars, ταβέρνες και μαγαζάκια  Νικήτη είναι το κατάλληλο σημείο. «Υπερηφανεύεται» και για το Μύλο, το παλαιότερο camping της  Σιθωνίας.
Άγιος Ιωάννης
Από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της ανατολικής ακτής, με πεντακάθαρη θάλασσα χρώματος, φυσικά, γαλανού. Το όνομά της οφείλεται στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στην άκρη του δρόμου.
Αρετές
Πρόκειται για την οργανωμένη πλαζ του μικρού, παραθεριστικού οικισμού. Θα βρείτε και άμμο και ψιλό βότσαλο, θα παίξετε beach volley και θα χαλαρώσετε κάτω από τις μεγάλες ψάθινες ομπρέλες.
Καλαμίτσι
Εντυπωσιακή η εικόνα σε αυτόν τον κόλπο, καθώς εντός του ορθώνεται μια βραχονησίδα. Άκρως τουριστική παραλία, φιλοξενεί beach bar και το ομώνυμο camping Καλαμίτσι.
Καβουρότρυπες
Ίσως η πιο εξωτική ακρογιαλιά του δεύτερου ποδιού, με λευκή άμμο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τιρκουάζ της θάλασσας. Σήμα κατατεθέν της είναι μια τεράστια γοργόνα από... βράχο, την οποία έχει σκαλίσει κάποιος ανώνυμος καλλιτέχνης.
Ακτή Κουτλουμούση
Διαθέτει οργανωμένο camping και κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά.
Καρύδι
Εντοπίζεται κοντά στη Βουρβουρού, είναι οικογενειακή και πολυσύχναστη, με πεύκα που φτάνουν εκεί που σκάει το κύμα. Βράχια με περίεργα σχήματα και μικροί κολπίσκοι (συχνά για δύο), για να επιλέξετε.

No comments:

Post a Comment