Friday, April 22, 2016

Φουτουριστικό γιοτ-σφαίρα με κήπο και υποβρύχιο παρατηρητήριο

Αναζητείται επενδυτής για να φτιαχτεί το πρώτο 

Φουτουριστικό γιοτ-σφαίρα με κήπο και υποβρύχιο παρατηρητήριο

Με UFO ή πλανήτη μοιάζει η νέα πλωτή πρόταση της Jet Capsule, ένα σκάφος βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. UFO είναι άλλωστε και το όνομά του, τα αρχικά του Unidentified Floating Object, και αποτελείται από δύο ημισφαίρια που ουσιαστικά χωρίζονται από έναν «δίσκο» που λειτουργεί ως κατάστρωμα.
Στο «κατάστρωμα» μπορεί επίσης να δημιουργηθεί κήπος με γρασίδι και δέντρα (!) ενώ στο εσωτερικό υπάρχει κουζίνα, σαλόνι και πολυτελείς ανέσεις.
Στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει κι ένα μικρό μπάνιο.
Χάρη σε ειδικό σύστημα αισθητήρων, το σκάφος μπορεί να διατηρεί τη θέση και τη σταθερότητά του ακόμα και σε ταραγμένη θάλασσα, λένε οι σχεδιαστές που αναζητούν επενδυτή ώστε να φτιάξουν το πρότυπο σκάφος.
Το UFO είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς είναι ενεργειακά αυτάρκες χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ αλλά και αιολική ενέργεια και το ίδιο το νερό. Έχει επίσης ηλεκτρικό κινητήρα και γεννήτρια νερού που μετατρέπει το αλμυρό νερό σε πόσιμο.
Πολλοί θα το ήθελαν αλλά δεν απευθύνεται σε λάτρεις της ταχύτητας, αφού η μέγιστη ταχύτητά του είναι μόλις τρεις κόμβοι.
UFOyacht7UFOyacht3UFOyacht2UFOyacht4UFOyacht5UFOyacht001UFOyacht6

No comments:

Post a Comment