Thursday, September 26, 2013

ΠΕΤΥΧΑΝ,ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ



Θα μπορούσαν να είχαν μείνει ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας, ένας άχρηστος τεμπέλης νεαρός, μία από τις αμέτρητες ανήλικες μητέρες ή ένας δυσλεκτικός φοιτητής. Δεν το έβαλαν κάτω. Γιατί οι παραπάνω εξελίχθηκαν στον Μπιλ Γκέιτς, τον Αλμπερτ Αϊνστάιν, την Οπρα Γουίνφρεϊ και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον. Είναι κάποιοι από τους εξαιρετικά επιτυχημένους ανθρώπους που σε κάποιο σημείο της ζωής τους ξεπέρασαν ένα εμπόδιο που τότε έμοιαζε ανυπέρβλητο και τελικά έκαναν όλο τον κόσμο να μάθει το όνομά τους.
Μπιλ Γκέιτς: Η πρώτη του επιχείρηση απέτυχε
Κι όμως, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορούσε να βγάλει χρήματα αρχικά. Η πρώτη του εταιρεία, η Traf-O-Data απέτυχε παταγωδώς. Οταν προσπάθησε, μαζί με τον συνέταιρό του, να πουλήσουν τη συσκευή που είχαν δημιουργήσει, το προϊόν δεν λειτουργούσε καν. Δεν το έβαλαν κάτω και όπως έχουν παραδεχθεί, αυτή η αποτυχημένη δημιουργία έγινε στη συνέχεια ο «σπόρος» για το πρώτο προϊόν της Microsoft.
Αλμπερτ Αϊνστάιν: Δεν μιλούσε ως τα 4 του
Δεν είχε την ιδανική παιδική ηλικία και στο περιβάλλον του τον θεωρούσαν άχρηστο. Δεν μίλησε ποτέ στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του και στο σχολείο αρκετοί δάσκαλοι τον θεωρούσαν έναν τεμπέλη που δεν θα πετύχαινε τίποτα στη ζωή του. Προφανώς τους διέψευσε.
Βενιαμίν Φρανκλίνος: Παράτησε το σχολείο στα 10 του
Οι γονείς του είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον στείλουν στο σχολείο μόλις μέχρι τα 10 του χρόνια. Συνέχισε εκπαιδεύοντας ο ίδιος τον εαυτό του, διαβάζοντας μανιωδώς και στην πορεία μεταξύ άλλων εφηύρε το αλεξικέραυνο και έγινε ένας από τους εθνοπατέρες των ΗΠΑ.
Ρίτσαρντ Μπράνσον: Εχει δυσλεξία
Ηταν τραγικός μαθητής, δεν έπαιρνε καλούς βαθμούς και μετά βίας έπιανε τη βάση στα διαγωνίσματα. Αντί να τα παρατήσει, χρησιμοποίησε τη δυναμική προσωπικότητά του για να φτάσει στην επιτυχία. Σήμερα ο επιχειρηματίας είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία.
Στίβεν Κινγκ: Το πρώτο του μυθιστόρημα απορρίφθηκε 30 φορές
Αν δεν υπήρχε η γυναίκα του, ίσως κανείς να μην τον ήξερε. Με τους εκδοτικούς οίκους να απορρίπτουν συνεχώς το πρώτο του μυθιστόρημα, στο τέλος εκείνος αγανάκτησε και το πέταξε στα σκουπίδια. Η σύζυγός του μάζεψε το χειρόγραφο και τον πίεσε να το ολοκληρώσει. Οταν τελικά εκδόθηκε, πούλησε περισσότερα από 350 εκατ. αντίτυπα και του άνοιξε το δρόμο για τη συνέχεια.
Οπρα Γουίνφρεϊ: Γέννησε στα 14 της και έχασε το παιδί της
Σήμερα είναι επιτυχημένη και πλούσια, αλλά η ζωή της δεν ήταν πάντα τόσο εύκολη. Υπήρξε επανειλημμένα θύμα κακοποίησης από τον ξάδερφό της, το θείο της και έναν οικογενειακό φίλο. Στα 14 της το έσκασε και γέννησε ένα αγοράκι, το οποίο πέθανε λίγο αργότερα. Κατάφερε όμως να αλλάξει τη ζωή της. Διακρίθηκε ως μαθήτρια και φοιτήτρια και έγινε μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη προσωπικότητα, με τεράστια περιουσία.
Τόμας Εντισον: Απέτυχε 1.000 φορές πριν δημιουργήσει τον λαμπτήρα
Δεν είναι ξεκάθαρος ο ακριβής αριθμός των αποτυχημένων προσπαθειών, αλλά οι εκτιμήσεις κυμαίνονται ανάμεσα στις 1.000 και τις 10.000 φορές που δοκίμασε να φτιάξει τον λαμπτήρα και απέτυχε παταγωδώς. Ο ίδιος το αντιμετώπιζε αλλιώς. «Δεν απέτυχα, απλά βρήκα 10.000 λύσεις που δεν λειτουργούσαν», έλεγε.
Jay-Z: Δεν τον ήθελε καμία δισκογραφικήΞεκίνησε από μία γειτονιά του Μπρούκλιν με όνειρο να γίνει σπουδαίος ράπερ. Ο υπόλοιπος κόσμος είχε διαφορετική άποψη, τουλάχιστον στην αρχή. Καμία δισκογραφική εταιρεία δεν δεχόταν να υπογράψει μαζί του. Τελικά έφτιαξε τη δική του, κάτι που δεν έλυσε απλά το συγκεκριμένο πρόβλημά του, αλλά εξελίχθηκε και σε τρομακτικά προσοδοφόρα επιχείρηση. Σήμερα είναι από τους πλουσιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως.
Βίνσεντ βαν Γκογκ: Πούλησε μόνο ένα πίνακα όσο ζούσε
Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών. Δυστυχώς για εκείνον όμως, πούλησε μόνο έναν πίνακα στη ζωή του. Αν και δεν έβγαλε χρήματα, συνέχισε να ζωγραφίζει αφήνοντας πίσω του περισσότερα από 900 έργα. Η επιμονή του αναγνωρίστηκε μετά θάνατον.
Φρανκλίνος Ρούσβελτ: Παρέλυσε μερικώς στα 39 του
Επειτα από διακοπές στον Καναδά προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα που τελικά τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω για την υπόλοιπη ζωή του. Αν και δεν μπορούσε να περπατήσει, έγινε ηγέτης των ΗΠΑ και ένας από τους πιο σεβαστούς προέδρους στην ιστορία της χώρας.
Σαρλίν Θερόν: Είδε τη μητέρα της να δολοφονεί τον πατέρα της
Στα 15 της έζησε την πιο τραγική στιγμή. Ηταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του αλκοολικού πατέρα της από τη μητέρα της, η οποία ήταν σε άμυνα. Δεν επέτρεψε στο τραύμα να τη σταματήσει, αφού διοχέτευσε την ενέργειά της στο πώς θα γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς, φτάνοντας ως το Οσκαρ.
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Απορρίφθηκε από το USC δύο φορές
Ενας από τους πιο επικερδείς δημιουργούς ταινιών στην ιστορία της μεγάλης οθόνης, δεν κατάφερε να μπει στη σχολή κινηματογράφου που ήθελε. Πήρε πάντως την εκδίκησή του τελικά, όταν το USC του απένειμε τιμητικό πτυχίο το 1994. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε μέλος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

No comments:

Post a Comment