Tuesday, September 24, 2013

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ


Αλλάζουν οι κανόνες στην Eurovision
Σε φρεσκάρισμα των κανόνων για την ψηφοφορία στην Eurovision, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014, προχώρησε η EBU, η οποία παράλληλα ερευνά τις καταγγελίες περί ανταλλαγής ψήφων και «στημένων» 12αριών στον διαγωνισμό!

Όπως έχει γράψει στο παρελθόν το star.gr, μετά τον περσινό διαγωνισμό υπήρξαν καταγγελίες για «λάδωμα» από το Αζερμπαϊτζάν και την ΠΓΔΜ, ενώ η έρευνα της EBU λέγεται ότι εστιάζει συνολικά σε πέντε χώρες.

«Τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, οι fans και οι συμμετέχοντες, αξίζουν ένα δίκαιο και διαφανές αποτέλεσμα», τόνισε ο Jon Ola Sand εκ μέρους της EBU και ανακοίνωσε τις αλλαγές στην ψηφοφορία.

Πλέον, τα ονόματα των μελών κάθε κριτικής επιτροπής θα γίνονται γνωστά την 1η Μαΐου πριν από το διαγωνισμό και όχι μετά τη λήξη της ψηφοφορίας του τελικού. Η ψηφοφορία κάθε μέλους των επιτροπών θα δημοσιοποιείται, οπότε, θα μαθαίνουμε τα πλήρη αποτελέσματα τόσο από τις επιτροπές, όσο και από το televoting, ενώ για να γίνει κάποιος μέλος της κριτικής επιτροπής θα πρέπει να μην έχει συμμετάσχει τα προηγούμενα δύο χρόνια!

«Φήμες για νοθεία υπάρχουν κάθε χρόνο... Ερευνούμε τις καταγγελίες και δεν έχει προκύψει κάτι», επισήμανε ο Jon Ola Sand, τονίζοντας πως η πλατφόρμα ψηφοφορίας χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 10 χρόνια, χωρίς ουδέποτε να έχει υπάρξει πρόβλημα.

No comments:

Post a Comment