Sunday, September 29, 2013

ΑΝΑΨΕ Η ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ




Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014 άναψε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αρχαία Ολυμπία, σηματοδοτώντας την έναρξη του ταξιδιού ενός ταξιδιού που θα ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2014, όταν και η Φλόγα θα φθάσει στο θέρετρο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία διοργανώνει για πρώτη φορά Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (7-23 Φεβρουαρίου 2014) και η τελετή Αφής της Φλόγας στο Ναό της Ηρας έγινε με απόλυτη επιτυχία, παρόντος του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η Φλόγα άναψε από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ινώ Μενεγάκη, με τον 18χρονο χιονοδρόμο Γιάννη Αντωνίου να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Η Φλόγα θα ταξιδέψει για 123 ημέρες στην Ελλάδα, πριν παραδοθεί σε ειδική τελετή στους Ρώσους, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 5 Οκτωβρίου.

Στο ταξίδι της μέχρι τον τελικό τη προορισμό στο Σότσι, στην περιοχή του βόρειου Καύκασου, η Φλόγα θα περάσει και από τον Βόρειο Πόλο, και θα τη μεταφέρουν συνολικά 14.000 δρομείς λαμπαδηδρόμοι, αριθμός ρεκόρ για Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα η Φλόγα θα περάσει από την Αρχαία Ήλιδα, τον Πύργο και την Τρίπολη, για να διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.

No comments:

Post a Comment