Tuesday, June 11, 2013

ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΙΜΟΥΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ


Σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να τιμηθεί και να αναδειχθεί η προσωπικότητα και το έργο του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος καταγόταν από τα Τρίκαλα, προγραμματίζουν για το ερχόμενο Σάββατο ο Δήμος Τρικκαίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ειδικότερα το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία των μελών της οικογένειας του εκλιπόντος θα γίνει τιμητική έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία θα ληφθεί απόφαση επί της εισήγησης της διαπαραταξιακής επιτροπής, που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ονοματοθεσία της πλατείας Αγίας Μονής σε πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου.

Επίσης θα επιδοθεί από τον δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα τιμητική πλακέτα της πόλης στην οικογένεια του μεγάλου συντοπίτη καλλιτέχνη. Το απόγευμα, αφού προηγηθεί η τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας Αγίας Μονής -της γειτονιάς που μεγάλωσε ο σπουδαίος ερμηνευτής, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης στοιχείων και ντοκουμέντων από τη ζωή και την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Η έκθεση, που θα στεγαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Μονής περιλαμβάνει φωτογραφικό και άλλο υλικό που συλλέχθηκε με πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής, καθώς και υλικό που ευγενώς παραχωρήθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Ματσόπουλου και με ελεύθερη είσοδο,μεγάλη λαϊκή συναυλία με τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου και ερμηνευτές τον Δημήτρη Μπάση, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, με τη συνοδεία της ορχήστρας που συνόδευε τον Μητροπάνο στις τελευταίες του εμφανίσεις.

No comments:

Post a Comment