Ελεύθερος, παρά την επταετή καταδίκη του για χρέη στο Δημόσιο, θα μπορούσε να είναι από χθες ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος, αν και η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται τους τελευταίους 14 μήνες. Ο λόγος για τον οποίο ο Λάκης Γαβαλάς δεν μπόρεσε να αφεθεί ελεύθερος από χθες είναι καθαρά γραφειοκρατικός, καθώς το δικαστήριο του επέβαλε ως όρο για την ελευθερία του την πληρωμή εγγυοδοσίας 2.000 ευρώ, ποσό που ο ίδιος είχε συγκεντρώσει, αλλά όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία είχε κλείσει το αρμόδιο γραφείο στο Εφετείο και έτσι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι για να αποφυλακιστεί.
Νωρίτερα, το δικαστήριο τον έκρινε μεν ένοχο αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρει τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης του με την εκχώρηση στο ελληνικό Δημόσιο ενός εκ των ακινήτων του στην Κάντζα Αττικής, για το οποίο μάλιστα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί για τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ανάλογη ποινική μεταχείριση - 6 χρόνια με αναστολή - επιφύλαξε το δικαστήριο τόσο στην αδελφή τού Λάκη Γαβαλά, Νότα, όσο και στον Κώστα Πανουσόπουλο, ο οποίος υπήρξε σύζυγος της δεύτερης αδελφής τού σχεδιαστή μόδας και είχε την ευθύνη των οικονομικών της εταιρείας. Ωστόσο και για τους δύο συγκατηγορουμένους του η απόφαση επί του παρόντος έμεινε μόνο στα χαρτιά...
«Δεν είχα κανέναν δόλο. Σήμερα παραχωρώ ακίνητα της εταιρείας. Αυτό που ζω είναι η υπέρτατη τιμωρία. Οι συνάδελφοί μου D&G (σ.σ.: είχαν και εκείνοι δικαστική περιπέτεια στο Μιλάνο για υπόθεση φοροδιαφυγής) είναι με το σκάφος στη Μήλο σήμερα και εγώ είμαι εδώ...» υποστήριξε στην απολογία του ο Λάκης Γαβαλάς, αρνούμενος ότι είχε την παραμικρή σχέση με τα οικονομικά της επιχείρησής του.
Μάλιστα περιέγραψε τη διαδρομή του λέγοντας ότι εκείνος έφερε το λαϊφστάιλ στην Ελλάδα και δήλωσε έτοιμος και στην πράξη να πληρώσει για τα χρέη του. Για τον λόγο αυτόν έδωσε στο Δημόσιο το κτίριο της Κάντζας, που κοστολογείται στα 37 εκατομμύρια ευρώ, και μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου είχε φροντίσει να κοινοποιήσει τη σχετική συμβολαιογραφική πράξη σε όλες τις Αρχές, διοικητικές και δικαστικές, ώστε να μη θεωρηθεί ότι η πρόταση ήταν υπερασπιστικό πυροτέχνημα.
No comments:
Post a Comment