Friday, June 21, 2013

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ


Διαφημίσεις GoogleΣωστή διατροφήΌλες οι πληροφορίες, Συμβουλές από εξειδικευμένους επιστήμονεςwww.healthview.gr/diatrofi
«Ναι» στην κατάργηση της ΕΡΤ επανέλαβε για δεύτερη φορά με την απόφαση της επιτροπής αναστολών το ΣτΕ. Στην πολυσέλιδη απόφαση του δικαστηρίου ακολουθούνται οι βασικοί άξονες της προσωρινής διαταγής που είχε εκδώσει τη Δευτέρα ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Από την υπουργική
 απόφαση αναστέλλεται μόνο το μέρος εκείνο ή η διάταξη εκείνη με την οποία διακόπηκε η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία των διαδικτυακών τόπων. Το δικαστήριο διατάσει την προσωρινή επαναλειτουργία της δημόσιας ή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, μέχρι ότου συσταθεί ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Την οργάνωση του μηχανισμού για την προσωρινή επαναλειτουργία της ΕΡΤ αναθέτει όπως και η προσωρινή διαταγή στους υπουργούς Οικονομικών και τον Κεδίκογλου, προσθέτοντας και τον ειδικό διαχειριστή που έχει επιφορτιστεί στην ΕΡΤ για τις ανάγκες της εκκαθάρισης. Σε ότι αφορά το προσωπικό που πρόκειται να προσληφθεί για τη λειτουργία της, η απόφαση αναφέρεται στο αναγκαίο προσωπικό και ορίζει ότι η προσωρινή επαναλειτουργία πρέπει να γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο με το αναγκαίο πρόγραμμα της εκπομπής και τη λειτουργία των διαδικτυακών ιστοτόπων.

Στην απόφαση ρητά αναφέρεται η ΕΡΤ ως καταργηθείσα και το δικαστήριο επιφυλάσσεται αυτεπαγγέλτως να ελέγξει τη διοίκηση της αν δεν εφαρμόσει την απόφασή του. Την απόφαση εξέδωσαν πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Μόνο ένα μέλος του δικαστηρίου, η σύμβουλός του Στε Μαρία Καραμανώφ διατύπωσε μία μειοψηφία σημειώνοντας ότι για αν ήταν απολύτως σύννομη η κατάργηση της ΕΡΤ όφειλε η κυβέρνηση ταυτόχρονα μα την κατάργηση να ιδρύσει το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Στο σκεπτικό της απόφασης για όχι στο μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες αναφέρεται επί λέξη ότι με τη διακοπή της μετάδοσης ΡΤ εκπομπών προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη διότι παύει έστω και προσωρινά να παρέχεται η υπολειτουργική έννοια της δημόσιας υπηρεσίας της μετάδοσης ΡΤ εκπομπών και σχετικών διαδικτυακών εκπομπών.

Aναλυτικότερα οι σύμβουλοι της επικρατείας αποφάνθηκαν:


1) Να ανασταλεί η εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος κατά το οποίο προβλέπει ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ
2) Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.
Παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μέχρι τη σύσταση και την λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή, τα αναγκαία εκείνα οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ».
Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω.

No comments:

Post a Comment