Thursday, June 20, 2013

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ



Διαφημίσεις Google

Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΝέος Κύκλος Προγραμμάτων E-learning
με Μειωμένα Δίδακτρα.Δείτε Τώρα!
elearn.elke.uoa.gr
Αφιέρωμα στους Έλληνες που ασπάζονται τοΔωδεκάθεο φιλοξενεί το BBC με ρεπορτάζ από τον Όλυμπο, όπου αυτή την εποχή διοργανώνονται γιορτές προς τιμήν τουΠρομηθέα, ο οποίος τιμωρήθηκε από τους θεούς γιατί έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για την πιο σημαντική γιορτή των πιστών της Επιστροφής των Ελλήνων, οι οποίοι θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται υπό χριστιανική κατοχή, όπως αναφέρει ο συντάκτης.

Ντυμένοι με αρχαιοπρεπείς ενδυμασίες και υπό τα βλέμματα των κατοίκων του Δίου, οι οποίοι δεν παραξενεύονται καθώς τους έχουν συνηθίσει, ανεβαίνουν στο βουνό των Θεών όπου στήνουν σκηνές και πραγματοποιούν τις τελετές τους, ονοματοδοσίεςγάμους και άλλες που δεν αναγνωρίζονται από το επίσημο κράτος.

Σύμφωνα με τον Τρύφωνα Ολύμπιο που ίδρυσε το κίνημα, οι σχέσεις με την Εκκλησία ήταν άσχημες στην αρχή αλλά τώρα βελτιώνονται καθώς "καταλαβαίνουν πως δεν είμαστε επικίνδυνοι, παγανιστές ή σατανιστές", όπως αναφέρει.

"Αγαπάμε την ειρήνη και πιστεύουμε σε ιδέες που είναι χρήσιμες για την κοινωνία" προσθέτει, τονίζοντας ότι η κρίση πρέπει να γίνει αφορμή να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι οπαδοί του κινήματος είναι ένα περίεργο μείγμα, αποτελούμενο από ανθρώπους που ακολουθούν το New Ageαριστεριστές που δεν συμπαθούν την ορθόδοξη Εκκλησία και εθνικιστές που θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός έχει καταστρέψει ό, τι ήταν "πραγματικά ελληνικό". 

No comments:

Post a Comment