Thursday, June 27, 2013

ΚΑΨΗΣ ΚΑΙ ΕΡΤ


Τέλος στο μαύρο από τις κρατικές ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες: αυτό είναι το πρώτο μέλημα του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και τονίστηκε στην πρώτη άτυπη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Εγινε επίσης σαφές ότι απαιτείται αναδιάρθρωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές. Επισημάνθηκε ακόμη πως για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων της, ο κ. Καψής δεν έχει διαπραγματευτική αρμοδιότητα, υπογραμμίστηκε ωστόσο ότι στη μεταβατική περίοδο θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), ενώ για τη στελέχωση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα «εγγυήθηκα στους εκπρόσωπους των εργαζομένων ότι θα υπάρχει αξιοκρατία», ανέφερε ο υφυπουργός.
Από την πλευρά τους εκείνοι επανέλαβαν τα νομικά προβλήματα, όπως υποστήριξαν, των επίμαχων αποφάσεων και τις οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ και εξήγησαν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ραδιομέγαρο και τον εξοπλισμό του (το κόστος του είναι υψηλό) χωρίς να έχει προηγηθεί απογραφή και διαδικασία παράδοσης - παραλαβής.
 Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών, με αφορμή αιτήματα και ανησυχίες που έθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον υφυπουργό.

No comments:

Post a Comment