Tuesday, June 11, 2013

1000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


- Το σενάριο μιλάει για ψαλίδι και στις αποζημιώσεις που θα είναι πιθανότατα ένα ποσό για όλους
- Οι απολύσεις στην ΕΡΤ θα αφορά κυρίως όσους έχουν οργανικές θέσεις στο δημόσιο μέσο
- Στο χορό των απολύσεων φαίνεται πως θα μπουν και οιεργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ
- Την Τρίτη θα γίνει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο κρατικό μέσο
Μανιτάκης: Ο Σαμαράς θα αποφασίσει ποιοί δημόσιοι φορείς θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούνΗ πορεία όλων των προγραμμάτων, δράσεων, παρεμβάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών εξετάστηκαν, κατά τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Από αυτή τη συνάντηση τα πράγματα έδειξαν πως κι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κριθούν στο χώρο του δημοσίου και συγκεκριμένα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, με την τρόικα να ζητά ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν εκτός δημοσίου.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε αυτό το μέτωπο με την κυβέρνηση να μην έχει άλλα περιθώρια αντίδρασης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ενδεικτικό του κλίματος με τους τροϊκανούς είναι μία φράση τους πως δεν θα φύγουν από την Αθήνα εάν δεν γίνουν αυτές οι 2.000 απολύσεις.
Με βάση αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα βασικό σενάριο το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί σύντομα. Αυτό αφορά απολύσεις στην ΕΡΤ και με το σενάριο να αναφέρει πως οι απολύσεις στο δημόσιο κανάλι θα ξεπεράσει τα 1.000 άτομα και θα αφορά όλους όσους έχουν οργανικές θέσεις στο κρατικό μέσο.
Τα σενάρια μιλούν πως το μέτρο της απόλυσης πιθανότατα να μην αφορά τους δημοσιογράφους, αλλά φαίνεται πως τα γνωστά μουσικά σύνολα της ΕΡΤ θα είναι μία βασική πηγή μέσα από την οποία θα γίνουν οι απολύσεις.
Εξίσου σημαντικό και δυστυχώς οδυνηρό για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τα σενάρια οι αποζημιώσεις δεν θα έχουν τη γνωστή μορφή. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι αποζημιώσεις θα δοθούν όχι με βάση τα χρόνια που βρίσκονται στην ΕΡΤ, αλλά θα δοθεί σε όλους ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο όλα δείχνουν πως θα είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με τα χρήματα που θα έπρεπε να λάβουν οι εργαζόμενοι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα και μπροστά στις μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί Γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να εξετάσουν τρόπους αντίδρασης.

No comments:

Post a Comment