Monday, March 11, 2013

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ



Νέες μελέτες αποτεφρωμένων ανθρώπινων λειψάνων από την περιοχή καταδεικνύουν ότι περίπου 500 χρόνια πριν την ανέγερση του Στόουνχετζ, ένα μεγάλος κύκλος, οριοθετημένος από πέτρινες κατασκευές, δημιουργήθηκε στον ίδιο χώρο και η χρήση του ήταν νεκροταφείο.



ΔιαφημίσειςTest ΠατρότηταςΑπό Κρατικό Εργαστήριο Με Την Τελευταία Τεχνολογία!test-patrotitas.web.auth.gr/Artina Hotel, ΜεσσηνίαΠροφορά Καθαράς Δευτέρας, 25ης Μαρτίου. Δίκλινο από 45€!www.artina.gr
Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν το Σάββατο μια νέα θεωρία όσον αφορά το σκοπό ανέγερσης του Στόουνχεντζ: Μπορεί να ξεκίνησε ως ένα γιγάντιο νεκροταφείο για οικογένειες αριστοκρατών γύρω στο 3.000 π.Χ.

Νέες μελέτες αποτεφρωμένων ανθρώπινων λειψάνων από την περιοχή καταδεικνύουν ότι περίπου 500 χρόνια πριν την ανέγερση του Στόουνχετζ, ένα μεγάλος κύκλος, οριοθετημένος από πέτρες, δημιουργήθηκε στον ίδιο χώρο και η χρήση του ήταν νεκροταφείο.

"Επρόκειτο για άνδρες, γυναίκες, παιδιά, πιθανώς οικογένειες," αναφέρει ο καθηγητής του University College of London και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Μάικ Πάρκερ Πίρσον. "Σκεφτήκαμε ότι ίσως ήταν ένα μέρος όπου τάφηκε μια δυναστεία μοναρχών, αλλά αυτό φάνηκε να είναι πολύ περισσότερο μια κοινότητα, ένα διαφορετικό είδος της δομής εξουσίας."

Ο Πίρσον δήλωσε ότι οι αρχαιολόγοι μελέτησαν τα αποτεφρωμένα οστά από 63 άτομα, που πιστεύεται ότι έχουν ταφεί περί το 3.000 π.Χ. Η θέση πολλών από τα αποτεφρωμένα σώματα σημαδεύτηκε από ψαμμίτη. Το προηγούμενο του Στόουνχεντζ κυκλικό περίβλημα, θα μπορούσε να είναι κοιμητήριο για πάνω από 200 ανθρώπους.

Η ερευνητική ομάδα περιλαμβάνει επιστήμονες από περισσότερες από δώδεκα βρετανικά πανεπιστήμια.

No comments:

Post a Comment