Friday, January 4, 2013

Η ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Η Μπαρντό ζητεί από τις γαλλικές αρχές να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί η προγραμματισμένη ευθανασία των Μπέιμπι και Νεπάλ, δύο άρρωστων ελεφάντων στο ζωολογικό κήπο της Λιόν.

Τον δρόμο του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έλαβε την ρωσική υπηκοότητα, απειλεί να ακολουθήσει η Μπριζίτ Μπαρντό, εάν προχωρήσει η διαδικασία ευθανασίας δύο ελεφάντων σε ζωολογικό κήπο της Λιόν.
Η Μπαρντό ζητεί από τις γαλλικές αρχές να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί η προγραμματισμένη ευθανασία των Μπέιμπι και Νεπάλ.
Η γαλλίδα ηθοποιός έκανε λόγο για «δειλία» και «θράσος» από πλευράς εξουσίας, σε περίπτωση που θανατωθούν οι δύο ελέφαντες και σημείωσε ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα ζητήσει και εκείνη την ρωσική υπηκοότητα, φεύγοντας παράλληλα από τη Γαλλία.
Οι δύο ελέφαντες προσεγγίζουν το 40ό έτος της ηλικίας τους, ηλικία όχι ιδιαίτερα μεγάλη για το συγκεκριμένο είδος ζώων, ωστόσο φαίνεται ότι έχουν προσβληθεί από φυματίωση.
Την απόφαση για την θανάτωσή τους σαν προληπτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας έλαβε δικαστήριο της Λιόν.
Οι ελέφαντες είχαν παραδοθεί στον ζωολογικό κήπο από το Τσίρκο Πίντερ, ο επικεφαλής του οποίου απηύθυνε επίσης έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ να μην προχωρήσει η διαδικασία της ευθανασίας.

No comments:

Post a Comment