Monday, January 28, 2013

ΜΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΓΚΟΥΤΣΙ



Το “επόμενο κεφάλαιο” της διεθνούς διαφημιστικής καμπάνιας με όνομα “Forever Now” του οίκου Gucci για το χαρακτηριστικό Flora pattern συναντάει ένα οικείο και γνώριμο πρόσωπο.

Η κόρη της Πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό, Charlotte Casiraghi, ομορφαίνει για μια ακόμα φορά τις καμπάνιες του διάσημου οίκου.

Ποζάροντας μπροστά από το φακό των Mert Alas και Marcus Piggott, η νεαρή καλλονή κρατάει στο χέρι της το φουλάρι με το χαρακτηριστικό σχέδιο, που σχεδιάστηκε πρώτη φορά από τον Ιταλό Vittorio Accornero και έπειτα δόθηκε στην μητέρα της Charlotte από τον Rodolfo Gucci, γιο του ιδρυτή Guccio Gucci, το 1966.

Το σχέδιο Flora αποτελείται από 43 είδη λουλουδιών, από όλες τις εποχές. Τα 37 χρώματα που συναντούνται πάνω στο υπέροχο αυτό μπουκέτο έχουν δημιουργήσει μια ποιητική διάθεση η οποία κατά έναν περίεργο λόγο εμπνέει τις μητέρες να κληροδοτούν το σχέδιο αυτό στις κόρες και ούτως καθ' εξής.

Η Frida Giannini ήταν αυτή που ανακάλυψε -ξανά- το χαρακτηριστικό σχέδιο το 2005, και εκφράζοντας την θηλυκή οπτική της γωνία το εφάρμοσε σε τσάντες και αξεσουάρ. Η ίδια μάλιστα δήλωσε: “Σήμερα η Flora έχει γίνει σύμβολο του αβίαστου συνδυασμού της γυναίκας του Gucci με την παράδοση και τη σύγχρονη ισορροπία. Το σχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, αφού το ανακάλυψα για πρώτη φορά όταν η μητέρα και η γιαγιά μου το φορούσαν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μου τη δεκαετία του εβδομήντα. Αφότου οι τις δικές μου συλλογές έχουν εμπνευστεί από αυτό το διαχρονικό μοτίβο, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που γιορτάζω αυτό το σύμβολο μέσα από τη συνεργασία μου με την Charlotte, που είναι και αυτή η ίδια συνδεδεμένη με την ιστορία του".

Το διάσημο μοντέλο με την σειρά του δήλωσε: “Η Frida απέδειξε το πόσο διαχρονικό είναι το σχέδιο Flora όταν το επανέφερε με τέτοια επιτυχία. Ως σύμβολο της κληρονομιάς του Gucci αναπαριστά τη φύση σε όλη της την ομορφιά”.

Η πρώτη “Forever Now” καμπάνια κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2010 με το διάσημο μοντέλο να συνεργάζεται με σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Peter Lindbergh και η Inez Van Lamsweerde και ο Vinoodh Matadin. Η τρίτη κατά σειρά καμπάνια θα αρχίσει να κυκλοφορεί το Μάρτη.

No comments:

Post a Comment