Tuesday, January 29, 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ


Για το «μακρύ ταξίδι στην αιωνιότητα» έφυγε χτες το πρωί σε ηλικία 63 ετών ο Χρήστος Αντωνιάδης, επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής Κλινικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω του τη γυναίκα του Κική και τα τρία παιδιά του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του, στην Ξηρολίμνη του νομού Κοζάνης.
Ο Χρήστος Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Ξηρολίμνη, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Γερμανία, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, έκανε πανεπιστημιακή καριέρα και είχε χειρουργήσει χιλιάδες ασθενείς στους οποίους προσέφερε τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του.
Η μεγάλη του αγάπη, εκτός από την Ιατρική, ήταν και τα βάσανα και οι περιπέτειες τους ποντιακού ελληνισμού και μέσα από τους στίχους που έγραψε και τραγουδήθηκαν από τους Στέλιος Καζαντζίδη, Χρύσανθο Θεοδωρίδη, Στάθη Νικολαΐδη, Αχιλλέα Βασιλειάδη, αλλά και Μαυροθαλασσίτες Πόντιους της Τουρκίας, αγαπήθηκε από τους Πόντιους την Ελλάδα και στην Τουρκία.

No comments:

Post a Comment