Wednesday, January 9, 2013

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΚΙΝΗΤΟ

Συντροφιά ακόμα και την ώρα του μπάνιου, μπορεί να προσφέρει το νέο, έξυπνο μοντέλο κινητού τηλεφώνου (smartphone), Xperia Z, της Sony. Ανθεκτικό στο νερό,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ντουζιέρα ή ακόμη και στη μπανιέρα, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο.

Μέχρι τώρα δεν είχε κυκλοφορήσει καμία συσκευή smartphone ανθεκτική στο νερό. Ωστόσο, το Xperia Z είναι σχετικά διαδεδομένο μόνο στην Ιαπωνία.

To φιλικό αυτό στο νερό κινητό τηλέφωνο διαθέτει λογισμικό android ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να καταγράφει βίντεο HDR (high dynamic range). Με οθόνη 5 ιντσών, το νέο smartphone λειτουργεί βυθισμένο σε νερό βάθους ενός μέτρου για διάρκεια 30 λεπτών.

«Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε υψηλή ανάλυση την ώρα που απολαμβάνετε το μπάνιο σας, αυτή η συσκευή είναι για σας» δήλωσε ο Στιβ Ουόκερ, διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Sony. 

«Εάν πάλι θέλετε να το καθαρίσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε κάτω από τη βρύση» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Ουόκερ, περίπου ένας στους δέκα χρήστες κινητών τηλεφώνων έχει δει τη συσκευή του να πέφτει, κατά λάθος, μέσα σε νερό. Το νέο μοντέλο δεν θα αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα από την επαφή με το νερό.  

Η παρουσίαση της συσκευής έγινε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας.

Τον Οκτώβριο του 2011, η Sony ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Την ίδια χρονιά εξάλλου, χώρισαν και οι δρόμοι της με την Ericsson μετά από πολυετή συνεργασία.

Αναλυτής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Insight, ο Μπεν Γουντ, δήλωσε στο BBC, πως το Xperia Z, είναι το τρίτο δημοφιλέστερο προϊόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ προσέθεσε πως θα ήταν νωρίς να πει εάν το νέο κινητό θα βρεθεί στην «πρωτοκαθεδρία».

«Το κινητό από μόνο του μοιάζει να είναι ένα δυναμικό προϊόν, καθώς είναι το πιο ελκυστικό Xperia τηλέφωνο που έχω δει. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε με τι ανταγωνισμό θα έρθει αντιμέτωπο τη χρονιά αυτή».

No comments:

Post a Comment