Monday, January 7, 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ



ΑλεξανδρούποληΓεμάτα από Τούρκους επισκέπτες ήταν τα ξενοδοχεία και οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες ημέρες του 2012. Τα ξενοδοχεία της περιοχής παρουσίασαν σημαντική αύξηση στην πληρότητά τους, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισε η χρονιά για εμπορικά καταστήματα, αλλά κυρίως για χώρους εστίασης, καφέ και εστιατόρια.
Η παρουσία των γειτόνων, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου ήταν έντονη. Με τα αυτοκίνητα –συνήθως- μεγάλου κυβισμού ή τα πόδια κινούνταν στους δρόμους της πόλης, στα ξενοδοχεία, τα καφέ και τα εστιατόρια. Ιδιαίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πολλοί ήταν οι Τούρκοι που έκαναν τις βόλτες τους στην αγορά, απολαμβάνοντας το έθιμο των μαγκαλιών.
Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών, κυρίως από τους ίδιους τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες, αλλά και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, φαίνεται πως σιγά-σιγά, αποδίδουν καρπούς. Ήδη, από το καλοκαίρι φάνηκε πως η περιοχή  καθίσταται ως βασικός προορισμός για τους Τούρκους που επιθυμούν μία σύντομη απόδραση, δίχως να χρειαστούν αεροπλάνο. Τα ξενοδοχεία  έχουν ρίξει τις τιμές, καθιστώντας την περιοχή  ακόμη ελκυστικότερη, σε συνδυασμό πάντα με τις άρτιες υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες της εστίασης.
Ικανοποίηση στους ξενοδόχους
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών στον Έβρο κυρίως την Πρωτοχρονιά, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης άγγιξε το 80% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 100%. «Την ημέρα της πρωτοχρονιάς υπήρξε αναστροφή του κλίματος, ενώ η πληρότητα κυρίως από τουρίστες από την γειτονική Τουρκία άγγιξε το 80 %», ανέφερε μιλώντας στην Ε.Ρ.Α Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστας Χαντζηκωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι, «τα δυο τελευταία χρόνια κάθε φορά που έχουν αργίες οι Τούρκοι έχουμε κλιμακούμενη αύξηση». «Σε επίπεδο εντυπώσεων τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, αλλά σε επίπεδο αριθμών έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε .Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να έχουμε μια πιο στοχευμένη παρουσίαση όσο αφορά την προβολή μας στις αγορές της Τουρκίας», είπε ο κ.Χατζηκωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, «δεν πρέπει να μας αποκοιμίζει η λάμψη των ημερών. Υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε ώστε η περιοχή μας να γίνει σταθερός προορισμός για αυτές τις αγορές».
HotelsCombined.com
Να σημειωθεί ότι, από τις 24-27 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος ξενοδόχων Θράκης θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης.

No comments:

Post a Comment