Friday, October 26, 2012

TA 125 XΡΟΝΙΑ ΤΗΣ COLUMBIA RECORDS


H Columbia Records γιορτάζει τα 125 χρόνια καλής αμερικάνικης μουσικής με το 360 Sound: The Columbia Records Story.
Γραμμένο από τον υποψήφιο για Pulitzer και Grammy συγγραφέα και ιστορικό, Sean Wilentz, το 360 Sound απεικονίζει τις σαρωτικές πολιτισμικές και επιχειρηματικές αλλαγές της μουσικής για πάνω από έναν αιώνα.
Η deluxe version περιλαμβάνει βιβλίο από τον δημοσιογράφο Dave Marsh με τα 263 πιο σημαντικά τραγούδια στην ιστορία της Columbia που έχει επιλέξει ο ίδιος μαζί με ένα δίσκο που περιέχει όλα τα τραγούδια.
Νέα Υόρκη, NY – Η Columbia Records θα γιορτάσει την 125η επέτειό της με την κυκλοφορία ενός βιβλίου με τον τίτλο 360 Sound: The Columbia Records Story με θέμα τη μεγάλη αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία και τον ρόλο της στο ξεκίνημα της ηχογραφημένης μουσικής, στην καλλιέργεια σπουδαίων καλλιτεχνών και στην ανάφλεξη της πολιτισμικής αλλαγής. Γραμμένο από τον υποψήφιο για Pulitzer και Grammy συγγραφέα και ιστορικό Sean Wilentz, το βιβλίο μας ταξιδεύει στο παρελθόν της Columbia Records και στις συνεισφορές της στη ψυχαγωγία από την εφεύρεση της εμπορικής ηχογράφησης μέχρι τη σήμερον ημέρα.
Το 360 Sound: The Columbia Records Story, με εκδότη την Chronicle Books, θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου. Ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1880, όταν η Columbia, υπό τη διεύθυνση του Edward Easton, χρησιμοποίησε τη φωνογραφική εφεύρεση του Thomas Edison και άλλων για να προσφέρει στο κοινό τις πρώτες εμπορικές μουσικές ηχογραφήσεις. Το βιβλίο εξερευνεί τις πλούσιες ιστορίες για το πως καλλιτέχνες της Columbia και παραγωγοί επαναπροσδιόρισαν την αμερικάνικη μουσική και τη σκηνική παρουσία τα τελευταία 125 χρόνια, αντανακλώντας και διαμορφώνοντας ταυτόχρονα αλλαγές στην ευρύτερη κουλτούρα.
Συγχρόνως, η Columbia Records θα κυκλοφορήσει ένα deluxe πακέτο, που θα περιλαμβάνει, εκτός από το βιβλίο του Wilentz με σκληρό εξώφυλλο, ένα ξεχωριστό βιβλίο, γραμμένο από τον Dave Marsh, με τίτλο 360 Sound: The Columbia Records Story: Legends and Legacy. O Marsh έχει ξεθάψει από τους θησαυρούς της Columbia μια συλλογή 263 τραγουδιών με μεγάλη ιστορική και μουσική σημασία, και το βιβλίο του περιγράφει γιατί επέλεξε το καθένα.
Το 360 Sound: The Columbia Records Story θα είναι επίσης διαθέσιμο ηλεκτρονικά από πολλές πλατφόρμες.
Η λίστα των καλλιτεχνών της Columbia, του παρελθόντος και του παρόντος, περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς της μουσικής κάθε είδους, όπως των pop, rock, country, show tunes, classical, jazz, R&B, hip-hop και blues. Καλλιτέχνες που είναι υπογεγραμμένοι στην Columbia και στις θυγατρικές της είναι οι: Barbra Streisand, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Miles Davis, Leonard Bernstein, Johnny Cash, Beyonce, Adele, Billy Joel, Al Jolson, Frank Sinatra, Duke Ellington, Robert Johnson, Bing Crosby, Count Basie, Billie Holiday, Tony Bennett, Simon and Garfunkel, Leonard Cohen, Neil Diamond, Aerosmith, Elvis Costello, Willie Nelson, Yo-Yo Ma, LL Cool J, James Taylor, Philip Glass, Mariah Carey, Lauryn Hill, Dixie Chicks, John Mayer, Jack White και πολλοί άλλοι.
Το 360 Sound περιλαμβάνει 300 σπάνιες φωτογραφίες από τα αρχεία της Columbia και αναλύσεις πάνω σε σημαντικές εξελίξεις και εμφανίσεις γραμμένες από τους διακεκριμένους μουσικούς ιστορικούς Dave Marsh και Colin Escott. Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας από την παιδική της ηλικία, εντοπίζοντας τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές καινοτομίες της Columbia, και όχι απλά την εφεύρεσή του LP από την εταιρία. Επίσης, προβάλλει τη σύνδεση μεταξύ των καλλιτεχνών και της μουσικής της Columbia με τις πολιτισμικές και πολιτικές αλλαγές, από την εμφάνιση της μαζικής εμπορικής κουλτούρας ως του κινήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η κυκλοφορία του 360 Sound: The Columbia Records Story θα γιορταστεί με τη διοργάνωση ενός event στη Νέα Υόρκη στις 30 Οκτωβρίου. Επιπλέον, θα υπάρχει μια διαδραστική έκθεση στο Grammy Museum στο Λος Άντζελες. Ένα ακόμη event θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου στο Museum.
Ο 360 Sound συγγραφέας, Sean Wilentz, είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ιστορικούς του έθνους. Τα βιβλία του και τα ρεπορτάζ του πάνω στη μουσική, στην πολιτική και στις τέχνες έχουν λάβει αμέτρητα βραβεία, όπως μια υποψηφιότητα για βραβείο Pulitzer, και η μουσική που έχει γράψει ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy. Αυτή την στιγμή είναι καθηγητής στο Princeton University.
Ο Dave Marsh έχει γράψει πάνω από 20 βιβλία πάνω στη rock και pop μουσική. Έχει γράψει επίσης για μεγάλες εκδόσεις, όπως για το Rolling Stone και το Playboy. Από το 2004, έχει τη δικιά του δίωρη εβδομαδιαία εκπομπή στο XM/Sirius Radio.

No comments:

Post a Comment