Tuesday, October 23, 2012

ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ





Η ροκ όπερα «Alexander» παρουσιάζεται σε πρώτη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη, σε μια χρονιά που η πόλη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Το έργο είναι αποτέλεσμα μιας αγγλο-ελληνικής συνεργασίας. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Κώστας Αθυρίδης και το λιμπρέτο στα αγγλικά η λογοτέχνης/ιστορικός Πένι Τέρνερ.

Με σύγχρονο ήχο και μουσική η όπερα επιχειρεί να φέρει τον θεατή κοντά στον Μέγα Αλέξανδρο.

Η παράσταση ανεβαίνει από την καλλιτεχνική ομάδα EPOPSIS (στην οποία συμμετέχουν μουσικοί και τραγουδιστές της ροκ σκηνής της Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για μια δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, με ζωντανή ορχήστρα 14 μουσικών και 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Stage (26ης Οκτωβρίου 27, περιοχή Σφαγεία) στις 9, 10, 11 και 15, 16, 17, 18 Νοεμβρίου.

Προσέλευση κοινού στις 20:00, ώρα έναρξης παραστάσεων στις 20:30.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται από το βιβλιοπωλείο Ιανός(Αριστοτέλους).

Το ρόλο του Αλέξανδρου ενσαρκώνει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, της Λανίκης και της Ιέρειας η Ρούλα Μανισσάνου, του Ηφαιστείωνα ο Νικίας Φονταράς, του Φίλιππου ο Αποστόλης Ψυχράμης, της Ολυμπιάδας η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, της Κλειούς η Γεωργία Βεληβασάκη, της Ρωξάνης η Ραχήλ Τσελεπίδου, της Πυθίας ο Δημήτρης Κυανίδης, του Αρίστανδρου ο Γιώργος Ξυπολιτάς, του Αντύπα ο Stephan Schwerdtfeger, του Κλείτου ο Γιάννης Κυρατσός, των στρατηγών οι: Γιώργος Φωκάς, Θωμάς Βλιαγκόφτης και Ντίνος Ψυχογιός, της Θαΐδας η Αρετή Βαλαβανοπούλου και της Καμπάσπης η Νόνικα Μαλκουτζή.

Το καστ συμπληρώνεται από ένα σύνολο νέων τραγουδιστών και ηθοποιών της Θεσσαλονίκης και μέλη της χορευτικής ομάδας της σχολής χορού «Άσπα Φούτση».

No comments:

Post a Comment