Thursday, October 25, 2012

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Οι Γάλλοι το ονόμασαν «γάλα της αιώνιας ζωής» και οι κάτοικοι του Καυκάσου πιστεύουν ότι οφείλουν την καλή τους υγεία και μακροζωία στο γιαούρτι. Βάλτε το στο καθημερινό σας τραπέζι και επωφεληθείτε κι εσείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Το γιαούρτι σάς προσφέρει όλα τα πολύτιμα συστατικά του γάλακτος (πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, ασβέστιο) και επιπλέον, επειδή έχει υποστεί ζύμωση, διατηρεί σε ισορροπία τους μικροοργανισμούς του εντέρου και ενισχύει την απορρόφηση πολλών θρεπτικών στοιχείων.

Στην κουζίνα

1. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Ποτέ στην κατάψυξη ή σε υψηλές θερμοκρασίες.

2. Αν το χρησιμοποιήσετε σε κέικ και γλυκά, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.

3. Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος στα γλυκά με γιαούρτι, για να γίνουν ελαφρύτερα.

4. Μαρινάρετε τα κρεατικά σε γιαούρτι, για να μαλακώσουν.

5. Το γιαούρτι καλό είναι να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Έτσι αποφεύγετε το αντιαισθητικό «κόψιμο» που καταστρέφει την εμφάνιση του φαγητού.

6. Για να μην σας «κόψει» στο ψήσιμο, χρησιμοποιήστε ασπράδι αυγού ή κορν φλάουερ.

7. Αναμείξτε το με ελαιόλαδο, μαγιονέζα, ξίδι ή λεμόνι και χτυπήστε το καλά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες.

8. Για ένα δροσερό επιδόρπιο συνοδέψτε τις κομπόστες σας με γιαούρτι.

No comments:

Post a Comment