«Από την τζαζ στη μεγάλη μας οθόνη» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει ο Μίμης Πλέσσας την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, με τρεις σολίστες που αποτελούν το συγκρότημα «Three Generations Trio» (Αντώνης Λαδόπουλος - σαξόφωνο, Βασίλης Ρακόπουλος - κιθάρες, Γιώργος Πολυχρονάκος – τύμπανα) και ερμηνευτές την Εύη Σιαμαντά, αλλά και τον Σπύρο Κλείσσα και τον Παναγιώτη Πετράκη, σε δυο τραγούδια-έκπληξη, ο Μίμης Πλέσσας αυτοσχεδιάζει σε δημοτικά, λαϊκά και δικά του αγαπημένα θέματα.
 Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας στη μουσική συντροφιά θα προστεθούν και οι Μελίνα Ασλανίδου, Φιντέ Κοξάλ, Νάντια Μπουλέ. Στο μέρος αυτό ο Μίμης Πλέσσας θα ξεναγήσει το κοινό στα τραγούδια του που ξεχώρισαν στη μεγάλη οθόνη και καθιέρωσαν μεγάλα αστέρια. Παράλληλα, θα υπάρχει και προβολή οπτικού υλικού, με αποσπάσματα από δημοφιλείς ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
 Την επόμενη μέρα, Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 12.00, ο Μίμης Πλέσσας θα δώσει ένα μάστερκλας με τίτλο «Ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η μουσική του 21ου αιώνα: Η Jazz...». Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 40 ευρώ, 30, 25 ευρώ, 20 και 15, ενώ με την επίδειξη του εισιτηρίου είναι δωρεάν η είσοδος στο μάστερκλας.