Wednesday, October 24, 2012

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΕΞΩ

Πότε πρέπει να βγείτε έξω, τι να παραγγείλετε και τι tips να αφήσετε; Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικά μυστικά, που οι σερβιτόροι δεν θα σας πουν ποτέ, αλλά σίγουρα θα σκεφτούν...

Το Reader’s Digest παρουσιάζει μια λίστα με μικρές αποκαλύψεις που δεν θα βρείτε γραμμένες σε κανένα...μενού.

1. Σε πολλά εστιατόρια, σε ορισμένα παιδικά πιάτα προστίθεται έξτρα ζάχαρη προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο αρεστό στα παιδιά. 

Ακόμα και στη ζύμη της pizza υπάρχει έξτρα δόση ζάχαρης. Μήπως να το σκεφτείτε διπλά την επόμενη φορά που θα θέλετε να παραγγείλετε κάτι… «παιδικό» για το παιδί σας;

2. Αν είστε vegetarian και ρωτήσετε αν στα πιάτα χρησιμοποιείται ζωμός λαχανικών, η απάντηση θα είναι σίγουρα «ναι». Θα είναι όμως και η αλήθεια; Ίσως ο ζωμός να είναι βοδινού ή κότας. Θα το καταλάβετε;

3. Καλύτερα να αποφεύγετε τα λεμόνια στα αναψυκτικά σας. Έχουν κοπεί ώρες πριν και έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν μπουν στο ποτήρι σας για να το… νοστιμίσουν. 

4. Το αποβουτυρωμένο γάλα στα εστιατόρια και τις καφετέριες δεν είναι σχεδόν ποτέ… αποβουτυρωμένο. Ελάχιστα εστιατόρια έχουν διαχωρισμό σε αποβουτυρωμένο, πλήρες και άπαχο γάλα.

5. Οι σος στις σαλάτες είναι πολλές φορές έτοιμες και στις οποίες πιθανόν να προστίθενται 1-2 υλικά ακόμα. Πολύ συχνά λοιπόν, δεν είναι χειροποίητες.

6. Ακόμα και στα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία, τα scrambled eggs του πρωινού φτιάχνονται κατά κανόνα με σκόνη.

7. Οι θαμώνες ενός μαγαζιού «χρεώνουν» την καθυστέρηση στην παραγγελία τους στον σερβιτόρο. Η αλήθεια είναι όμως, ότι 9 στις 10 φορές δεν είναι δικό του λάθος, αλλά της κουζίνας ή η παραγγελία σας είχε πολλές «ιδιοτροπίες».

8. Καλύτερα να αποφεύγετε να τρώτε έξω τις αργίες ή τις εορτές. Τόσος κόσμος θα κάνει το ίδιο και ως εκ τούτου πιθανόν να παραμεληθεί η ποιότητα του πιάτου σας ή να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγγελία.

9. Δεν είναι πολύ εύκολο για τον σερβιτόρο (και συχνά δεν του επιτρέπεται) να εκφέρει άποψη για τα πιάτα του καταλόγου. Έτσι μην τον ρωτάτε επίμονα τι θα διάλεγε εκείνος ή τι σας προτείνει. 

10. Αν παραγγείλετε καρμπονάρα ή μακαρόνια ναπολιτέν οι σερβιτόροι υποψιάζονται ότι δεν τρώτε συχνά έξω ή ότι δεν είστε και ιδιαίτερα τολμηροί με νέες γεύσεις. Τις περισσότερες φορές τα εστιατόρια (όχι τα ιταλικά) προσθέτουν αυτά τα πιάτα στο μενού τους ως «ασφαλείς επιλογές».

11. Συχνά, τα λαχανικά για τις σαλάτες κόβονται πολλές ώρες πριν σερβιριστούν για να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος στην κουζίνα. Και φυσικά, με τη σος δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα...

12. Αρκετές φορές, οι σερβιτόροι μπορεί να σας ωθήσουν με τις παροτρύνσεις τους να παραγγείλετε ένα ακριβότερο πιάτο ή περισσότερα πιάτα από όσα θα θέλατε κανονικά.

No comments:

Post a Comment