Sunday, June 17, 2012

Το «Yesterday» γράφτηκε… στην τουαλέτα


Πρώην συνεργάτης του Πολ Μακάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι το πρώην μέλος των Μπιτλς ολοκλήρωσε την επιτυχία του συγκροτήματος, «Yesterday», μέσα… στην τουαλέτα!

Εδώ και καιρό οι θαυμαστές του γνωρίζουν ότι ο Μακάρτνεϊ ξύπνησε ένα πρωί το 1964 στο διαμέρισμα της φίλης του στο Λονδίνο και σιγοτραγουδούσε το Yesterday.

Ο συνάδελφός του μουσικός Τόνι Σέρινταν αναφέρει στη βιογραφία του που κυκλοφόρησε σήμερα ότι ο Μακάρτνεϊ του είπε ότι ο κόσμος δεν είχε καταλάβει πως έγραψε το Yesterday ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα.

Ο 72χρονος Σέρινταν, ο οποίος ηχογραφούσε μαζί με τα θρυλικά Σκαθάρια στην αρχή της καριέρας τους, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο Μακάρτνεϊ του είχε εμπιστευτεί την προέλευση του διάσημου τραγουδιού, το οποίο στην αρχή είχε ονομάσει «Αυγά Ομελέτα».

Ο Σέρινταν γνώρισε τους Μπιτλς στη Γερμανία το 1961 και το συγκρότημα ηχογράφησε πολλά τραγούδια ως Tony Sheridan & The Beat Brothers περιλαμβανομένου του σινγκλ My Bonnie την χρονιά εκείνη.

Η επαγγελματική τους συνεργασία ήταν σύντομη καθώς ο Σέρινταν παρέμεινε στη Γερμανία όταν οι άλλοι επέστρεψαν στη Βρετανία, αλλά οι μουσικοί κράτησαν επαφή στη διάρκεια των χρόνων, είπε ο Σέρινταν.

No comments:

Post a Comment